Kroppen och knoppen bestämde att säsongen nästan är över!

Som jag har skrivit tidigare så har jag under en längre tid haft tankarna på att köra Barcelona Ironman den 6:e Oktober. Men dessa tankarna har jag tyvärr lagt åt sidan efter MYCKET diskussion med mig själv.

Där finns lite olika anledningar till detta beslutet. En av dom är att kroppen och knoppen helt enkelt är för trötta efter en tuffare tid. Ser ingen anledning att pressa kroppen mentalt och fysiskt när den inte riktigt vill. Behöver man lägga all energi på träningen så har man tömt det kontot när man kommer till tävlingen och det är det jag känner att jag gör just nu. Just nu är träningen mer ett stort måste än en stor glädje och det håller inte på sikt. Jag är smart när det gäller alla mina adepter, så just nu är jag stolt att jag kan vara smart mot mig själv också. 

Skrev lite om detta i ett inlägg för några veckor sedan som ni kan läsa HÄR. 

Sen är där så klart en ekonomisk aspekt på det hela också. Är man inte 100% inför en Ironman så känns det lite som bortkastade pengar att åka iväg när man har en så pass stram budget som man har. Hade man haft en större budget så hade det varit en annan femma.

Men skrev att säsongen bara nästan är över. Har anmält mig till en löpartävling nästa helg och tänkte gå in för den lite för att efter den ge kroppen den vilan den behöver. Ser faktiskt fram emot att springa halvmaran i Skanör nästa helg. Den meningen skulle Patrik för 5 år läst 🙂

Det ska bli skönt med en ordentlig säsongsvila utan en kroppen som är sönder eller totalt nedbruten efter ett inbrott. Efter varje cykelsäsong så har jag inte tränat alls på 2 veckor och sedan försiktigt dragit igång igen. Så ser fram emot detta efter nästa helg.

Dock har jag tagit väldigt mycket lärdom av denna säsongen som jag kommer ta med mig till nästa säsong.

Den ena är att där behövs en större budget för att dra runt en satsning när man har familj. Detta friger lite tid men även lugn i själen. En annan som förhoppningsvis kommer lösa sig själv med tiden är Visom´s situation efter inbrottet. Det har kostat mer energi i år än jag själv har velat inse. 

En tredje stor sak som hänger ihop med ekonomin är att ha tävlingskalendern klart tidigt på året. Så vet man vad man ska göra och köra så slipper man lägga massa onödig energi på det under säsongen. 

Den sista och viktigaste saken är att släppa lite på prestationskrav och ha mer roligt. Man gör trots allt detta för det är otroligt roligt.

Visst är jag lite besviken på att ställa in tävlingen men absolut inte nedslagen. Man ska lyssna på kroppen och knoppen. 

Nu blir det snart lunchsimning och försöka skaka loss ett par ordentligt trötta ben från igår.

Ciao