Sveriges bästa klättrare, Hanna Nilsson!

Jag har fått den stora äran att prata lite med VM aktuella Hanna Nilsson som precis offentliggjort att hon kommer köra för ett nytt lag nästa år. Hanna är i mina ögon Sveriges bästa klättrare och detta har hon bevisat gång på gång. Men är hon bättre än mig? 

Läs hela intervjun med Hanna och se vad svaret blir.

Först stort grattis till nya kontraktet och till VM platsen.

Kan du inte berätta kortfattat vem du är, vilket lag du kör för nu, var du bor och varför du sitter på en italiensk motorväg just nu?

Tack! pastedGraphic.png

Jag är 27 år. Född & uppvuxen i Kristianstad. Gick på cykelgymnasiet i Falun. Numera bor jag mestadels utomlands. Det blir mycket hotell runtomkring i Europa, men om det är ett tävlingsuppehåll på en-två veckor håller jag till i teamhuset i Slovenien. Det är jättefint och lugnt och skönt där. Jag tävlar för BTC City Ljubljana för tredje året nu och jag trivs väldigt bra med livet på resande fot.

Anledningen till att jag sitter på en italiensk motorväg i detta nu är för att vi är påväg till södra Frankrike för att köra ett sju dagar långt etapplopp. Det är sista förberedelserna inför VM. 

Vilket lag är det du ska köra för under 2020 och vad hoppas du på under 2020?

Jag kommer att tävla för holländska Parkhotel Valkenburg nästa år. Ett stort och stabilt lag där jag hoppas kunna utvecklas och lära mig mer. Det ska bli väldigt spännande.

Nästa år är lite speciellt på grund av OS. Sverige har i nuläget bara en plats till loppen. Så det är onekligen tight om platserna. Jag kommer att göra mitt bästa för att få representera Sverige där. 

Men innan det är 2020 så är det VM som gäller. Vad har du för tankar där?

Att överraska och göra det bra. Vi har ett bra lag men vi är inte ett av de starkaste lagen. Vi måste vara smarta och ta tillfället när det dyker upp. Kan vi få in någon top 10 så tycker jag att vi har gjort det bra. 

Känner dig sedan länge och har följt din fantastisk utveckling sen du var ganska liten. Vad har du för råd till tjejer som vill satsa och ta steget upp dit du är idag?

Mitt råd är att våga prova nytt. Man ska aldrig vara rädd för det okända och akta sig för att fastna i det bekväma. Våga testa vingarna mot internationellt motstånd, åk till Belgien och tävla i cyklingens vagga. 

Sen vet jag att du är en bergadrottning och på min tid älskade jag köra i berg. Ja det gör jag fortfarande. Men om du skulle köra mot mig på en lägre stigning nu. Vem hade varit först på toppen? pastedGraphic.png

Det är väl enklast att få svaret genom att testa? Du och jag, valfri backe +5km. It’s on! 

OHHHHH! Dessa typen av svar älskar jag. 2020 blir året då jag väger 62 kg igen och kör på en väldigt lätt cykel 🙂

Snabbfakta om Hanna: 

Favorittävling: Tour d’Ardeche

Favoritmat: Mammas kålpudding

Dricker helst: Fanta lemon

Favoritland för tävling: Spanien

Favoritland att vistas i: Spanien

Tittar på just nu: Blacklist på Netflix

Lyssnar på: fördomspodden, filip & fredriks podcast, storfräsarpodden

Läser: “Italienska nätter” av Katherine Webb

Något de flesta inte vet om dig: jag blir extremt sällan kallad Hanna av mitt lag. De kallar mig Ajde. Det var det första ordet jag lärde mig i Slovenien (betyder typ “kom igen” eller “Nu kör vi”) och jag använde det så pass frekvent att min teamchef gav mig det som smeknamn. 

Tusen tack Hanna för att jag fick prata lite med dig och STORT lycka till framöver. Följ gärna Hanna på följande sociala kanaler:

@Hhannanilssson på twitter & insta. Hemsida: www.hannanilsson.nu)