Worldtour cyklisten som dansade på bordet!

Tänkte skriva en historia till och denna gången från min tid nere i Italien. Detta är bara en helt fantastisk historia och jag minns den fortfarande.

Det handlar om min vän från Kazakstan som förra veckan förlängde sitt kontrakt med Astana för ytterligare en säsong. Han var min rumskamrat det andra året jag var nere en sväng i Italien. Nikita var då en ung och otroligt snäll cyklist som inte kunde många ord engelska. Så vi fick kommunicera på italienska, engelska och teckenspråk.

I min vana trogen så lämnade jag lägenheten för att gå ner på mitt stamhack för att käka en pizza, sallad och vatten för 10€. Innan dess hade Nikita öppnat en flaska vin och bjudit på ett glas. Jag förklarade att vi kanske inte skulle dricka hela flaskan med tanke på att det var tävling 2 dagar senare. Förklarade samtidigt att jag inte såg några problem med ett litet glas rödvin. 

Då förklarade han för mig det mest självklara i hela världen. Vin var inte farligt, det var inte ens alkohol utan det var en måltidsdryck. Så det kunde man dricka väldigt mycket av utan problem. Däremot var vodka helt oacceptabelt. 

Jag drack upp mitt glas och gick för att käka. På vägen hem kunde jag höra hög musik från vår lägenhet. När jag väl kom upp stod Nikita på köksbordet med en flaska vitt vin i handen och dansade till musiken. 

Han förklarade återigen att det inte var någon fara, det var bara vin han hade druckit 🙂

Dagen efter när vi tränade så var han ovanligt tyst och drack ovanligt mycket vatten. Jag frågade om han mådde dåligt och fick till svar att han förmodligen hade ätit något dåligt dagen innan 🙂 

Tror dock han har blivit lite äldre och har fått lära sig att 2 flaskor vin kan göra dig lite berusad iallafall.

Sprang mitt sista hårda pass inför lördagens halvmara. Blev 5 km lugnt och sen 4x800m med 200m joggvila. Sikta på 3.30-3.25 fart men är värdelös på att hitta bra fart så det blev 3.20 fart. Därefter joggade jag 2 km hem.

Tog min simväska för att plaska 1 h. Detta blev endast 20 min då brandlarmet gick. Så kan det gå ibland.

Nu fortsätter vi jobba

Ciao