Historia om tempo aktuella Lawson Craddock och tempo VM.

Jag har skrivit 2 historier från min cykelkarriär här på bloggen och dessa har blivit väldigt uppskattade. Därför tänkte jag lite då och då skriva några historier från min cykelkarriär.

När jag körde nere i Italien så var jag ute och tränade på en seneftermiddag av någon konstig anledning. Jag var på väg från Lucca till lägenheten i Sankta Lucia. Strax utanför Lucca mötte jag en yngre kille iklädd den amerikanska landslagsdräkten. Killen vänder och kommer ikapp mig. Vi pratade lite om allt möjligt och han sa att han hade kört fel. Men han fortsatte att köra på mitt håll. Han berättade att det amerikanska landslaget precis hade kört något etapplopp för juniorer och att nästa tävling var juniorernas tempo VM i Mendrisio. Frågade så klart om hans chanser och han sa att dessa var väldigt små. Därefter frågade han om vi var på väg mot Lucca och jag kom med beskedet att vi var på väg åt andra hållet.

Innan våra vägar skiljdes så frågade jag vad han hette. Fick till svar att han hette Lawson Craddock. 

Några dagar senare så kollade jag i resultatlistan för juniorerna från VM och kunde se att Lawson Craddock blev 3:a som förstaårs junior. Så att hans chanser var små var en mindre underdrift 🙂

Idag kör Lawson Craddock VM för seniorer och idag är hans chanser betydligt mindre än de var inför Mendrisio. Tillvardags kör han i EF Education och kanske är mest känd för att han tog sig igenom Touren i fjol med diverse skador efter en våldsam vurpa på någon av de första dagarna.

En annan kille som jag håller lite extra på idag är Danmarks Martin Toft Madsen. En av de mest aerodynamiska tempocyklisterna i världen. Har kört mycket mot Martin och har suttit i flertalet utbrytningar med honom. När han väl la sig i tempoställning på sin linjecykel så fick man bita i styret för att ens sitta kvar på hans hjul.

Jag tycker jag älskar watt och kolla på filer. Men Martin är både 2 och 3 snäpp värre än mig 🙂 Han kör tempoloppen som man ska köra dom.

Inför dagens tempo så är min vilda gissning att förstaårs senioren från Belgien, Remco Evenepoel står som världsmästare när alla kört

Vem tror du vinner?

Ciao