Tour of Tobago!

I skrivande stund går Tour of Tobago av stapeln och oj vad man missar denna tävlingen. Det var en av årets höjdpunkter att få avsluta en lång säsong på paradisön Tobago. Jag fick äran och köra tävlingen 5 gånger. Men jag tror bestämt inte att jag har kört tävlingen för sista gången 🙂

Sen får man tolka den meningen precis som man vill och jag skriver inte mer om detta än.

Vissa år har det gått otroligt bra där borta men har nästan alltid presterat bra resultat där borta. Terrängen passar mig som handen i handsken. Det går antingen uppför eller utför. Där är en backe som är 1300 meter och har en snittlutning på 23% om jag inte minns fel.

Sist jag körde där borta så på UCI tävlingen låg jag i frontgruppen och hade otroligt bra ben. Fick en punktering och mina chanser till en bra placering försvann omgående. Då vår servicebil inte hade fått passera alla som hade fått släppa uppför på stigningen innan så stod jag för länge och väntade helt enkelt. Totalt utslagen efter målgång så kom vår mekaniker och sa att han hade glömt mitt hjul ute i djungeln. Istället för att bli förbannad så tog jag en okej 2 öl och cyklade till hotellet. Alla kan vi göra fel och solen visade sig från sin bästa sida.

Men varje år jag har varit där borta så har jag landat hemma med oförglömliga minnen. Ett jag aldrig kommer att glömma är det året jag var där över men J Jensen Ramirent (danska conti laget).

En i laget valde att ta sömntabletter under flygresan hem. Halvvägs hem så blev det otroligt turbulent så pass att folk ramlade ur sätena. Min danska vän vaknade ur sin drogade värld och frågade vad som hände. Mina sjuka hjärna gick igång direkt och berättade för honom att planet var på väg att störta i havet. Ni skulle sett hans reaktion, OSLAGBAR 🙂 Efter ett tag fick jag dåligt samvete och fick lugna ner honom. Kanske mitt bästa skämt någonsin.

Som sagt jag kommer att komma tillbaka till Tobago för att köra tävlingen en sista gång. 🙂

Nu är det snart helg och får se om det blir någon träning gjord. Är fortfarande inställd på viloperiod.

Ha en riktigt skön helg.

Ciao