Regn får dig att känna dig tuff!

Jag har sedan ett par år tillbaka gjort en deal med familjen och mig själv att det endast är träning på lördagar som gäller under helgen. Givetvis finns där undantag och allt kan anpassas men grunden är lördagar = träning, söndagar= Vilodag/familjedag. 

När man då vaknar upp och ser att det duggregnar så studsar man inte precis helst inte när man går in på SMHI och ser att solen ska lysa imorgon. Men tänkte att ska där bli någon träning gjord denna helgen så testar jag att köra ut. Första timmen så duggar det lite lätt och det är ganska okej. De övriga 3 timmarna så öser regnet ner mer eller mindre ner. Men jag blev aldrig riktigt kall och det var nyckeln till framgång idag.

När man sen kom hem och ställde sig i duschen så är man trotts allt lite mer belåten över att man klarade köra nästan 4 h i regn. Det är lite BADASS träning 🙂 

Det var även första distanspasset där jag kände mig hyfsat stark och hyfsad stark över en längre tid också. Innan har det mest gjort ont i benen. Men så har jag inte kört några längre distanspass heller. Tyvärr finns där ingen genväg till något man vill ha här i livet. 

Är trots allt lite förvånad att jag är så otroligt sugen på att träna och fortfarande försöker göra det mesta rätt för att bli bättre när jag vet vad som väntar på måndag. Jag känner mig lite som ett barn gör dagarna innan julafton. Det är mycket som står på spel på måndag. För 2 veckor sedan hoppades jag på en sak men nu hoppas jag det andra alternativet slår in.

Sen var det där här med att lyssna på personer som vet bättre än sig själv eller ser nyktert på saker. Var hos min sjukgymnast i måndags och det visade sig att det var en inflammerad sena i foten som har gjort ont. Så han förbjöd löpning tills det kändes riktigt bra i foten. Men i onsdags så tyckte jag att det kändes okej, men bara okej. Så började packa ner löparkläderna i väskan men då satt Peter på min axel och repeterade vad han hade sagt. Så fick bli ett simpass istället så foten kunde få vila. 

Att man har dålig fantasi är en sak och att simma 8×1000 med start 15 min på första och 14 min på resten av 1000ingarna är en helt annan sak. Men kan man inte bli trött av löpning så får man bli trött i vattnet var min tanke. Hade en hejarklack på 4 smårunda gubbar som körde en trippel badhus triathlon. Bassängen, bubbelpoolen och ångbastun x3 🙂

Det jag vill komma till är att igår så var foten helt bra och jag kunde springa 45 min lätt på löpbandet utan någon smärta. Så oavsett om det är din sjukgymnast eller tränare så lyssna på dessa. De ser ditt idrottande från ett nyktert perspektiv medans man själv är full på träning.

Vet inte riktigt var den röda tråden var i detta inlägget men så kan det gå ibland. Få ta mig i kragen och skriva något matnyttigt framöver.

Ha en fortsatt skön helg

Ciao