7 månader kvar.

Så nu har jag tagit mig i kragen för att skriva lite om vad som händer framöver. Angående tävlingen jag hade för 2 veckor sedan så var där ingen som var riktigt nära.

Det skulle vara antingen kör jag Norseman 2020 eller så slutar jag. 

Jag var helt överens om mig själv angående detta och tryckte det var en fräck tävling att avsluta en lång karriär på. Men förra måndagen när jag inte fick en plats till Norseman så kändes det allt för tomt. Idrotten har varit i centrum sen jag simmade USM (Sum-Sim) som 11 åring fram till idag. Så det kändes fel att avsluta karriären med att inte få köra en tävling till och en tävling där jag tror jag har en bra chans till en bra placering.

Därav att det varit lite tunt med inläggen här på sista tiden. Jag har gått och grubblat på vad jag ska göra. under grubblandet så gick jag in och kollade på någon som heter Swissman som är en liknande tävling som Norseman. Massa höjdmeter både på cyklingen och löpning. Så satte ett nytt ultimatum och det var att jag antingen fick en plats där eller sluta. Chansen att få en plats är ganska liten men jag formulerade min ”ansökan” betydligt bättre än till Norseman och igår fick jag ett mail där det stod att jag hade fått en plats i proffsfältet. 

Nu är inte denna tävlingen lika stor som Norseman men fick veta att där var bra tryck på ansökningarna om att få en plats. Så bara det är en seger i sig.

Ni kan läsa mer om tävlingen HÄR.

Jag tror denna typen av tävling kan passa mig utmärkt då det går upp eller ner på cyklingen och sen mestadels uppför på löpningen. Jag gillar när det går uppför så tror jag att jag kan vara med och kriga på ett annat sätt när ”löpningen” bedrivs uppför ett berg 🙂 

Dock är detta bara vad jag tror. Men har satt ett mål att bli topp 3 på denna tävlingen.

Samtidigt har jag bestämt att när jag står där uppe på toppen totalt utmattad och helt slutkörd så är det slutet på karriären som började i Gävle på Sum-Sim som 11-åring. Känns som ett värdigt slut på en FANTASTISK tid i mitt liv.

Dock kommer det ske på lite andra premisser än tidigare. Innan har idrotten stått i centrum men med det nya jobbet och familjen så kommer det bli en lite mer anpassad satsning. Jag ska gör allt jag kan för att vara i så bra form så möjligt inom de ramarna jag har satt upp.

Men för att detta ska bli verklighet så behöver jag ett par sponsorer som kan hjälpa mig att nå en topp 3 placering på Swissman 2020 och är en del av World touren för Xtreme triathlon.

Är där någon Sponsor som är bra tränad och klarar följa med mig på löpningen så är denna personen hjärtligt välkommen att bli min support under tävlingen.Skicka ett mail till Patrik@patrikericsson.se då.

Jag kommer skriva mer om tävlingen framöver och informera lite om hur det kommer gå till.

Nu kör vi. 7 månader kvar som elitaktiv sen ska det fikas ännu mer än vad det gör nu.

Ciao