Zlatan är Svensk fotboll!

Jag skulle skriva om kosttomtar idag men väljer istället skriva ett par rader om Zlatan eller Hammarby eller affärer eller vad handlar det om egentligen?

Jag förstår inte på något sätt hur vuxna personer kan lägga så enormt mycket tid och energi på något som de överhuvudtaget inte kan påverka. Än mindre förstår jag inte hur man kan bli upprörd över det. Jag hade förstått om det var Helen Seger som skrev något på Facebook men nu är det vuxna personer som skriver helt absurda saker på social medier.

När Hasse Borg lurade upp Zlatan på läktaren när han var ung och dum så var det inte någon som skrev något på sociala medier. Visst var det synd om Zlatan med klubben tjänade ju på det, hette det då.

Nu när Zlatan köper in sig i AEG som äger 47% av Hammabyaktierna så blir det ett jäkla liv. Vem har sagt att man inte kan investera pengar i en koncern efter man spelat för ett annat lag.

Hittade denna texten och den summerar det hela ganska bra:

”Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige. Så gick det till”, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Det handlar om affärer och nu är det tur eller otur att Hammarby är en hatklubb till MFF. Men jag tror den mest inbitna MFF supportern skulle göra precis samma sak om personen såg att där fanns lite pengar att tjäna. Vinden vänder kappor väldigt snabbt så fort där finns pengar att tjäna. 

Där finns folk som ogillar idrottare som gör reklam för spelbolag. Men samma personer som gnäller hade gjort reklam för samma bolag om där hade betalats in 3 miljoner på deras kontot. Sen finns så alltid undantag så klart men merparten hade gjort det.

Tänk efter hur mycket pengar MFF har tjänat på Zlatan genom åren istället för att skriva att han borde skjutas. Tror inte Zlatans syn eller förhållningssätt till MFF har ändrats något nämnvärt efter denna affären. Så låt statyn stå kvar och tänk istället att Zlatan ÄR svensk fotboll. 

Efter denna texten så har jag väl tom mig bror efter mig. Egentligen ogillar jag folk som tycker och tänker om saker som är utanför deras kunskapszon men detta var lite roligt att skriva om då fotboll är så låååångt ifrån min kunskapszon det går att komma 🙂
Sen att jag gillar att tycka är väl inte någon nyhet precis.

Imorgon är detta glömt och då gillar ni mig igen. Ahh glömde, det är den där statyn som står placerad i Malmö som kanske gör en och annan påmind om Zlatan framöver.

Ahhh, övertramp? 🙂

Ciao