The Game Changers!

Har precis kollat på filmen eller dokumentärfilmen The Game Changers som så många pratar om. Satt mest och var små irriterad under hela filmen. Man får ge den att den är välgjord och påkostad som film men resten kan man skita fullkomligt i.

Den som tror att det gör skillnad att äta protein från animalier eller från växtriket får ta och tänka om. Tidigt i filmen så tar man upp kött som energi? Om jag säger att ni ska äta energirik mat inte tänker ni på kycklingfile eller en köttbit då. Det som kommer upp i mitt huvud är pasta, ris, kolhydrater med andra ord.

Tyvärr är det oftast det som serveras tillsammans med en köttbit är väldigt energirikt, tex en fet sås och pommes. Vilket får helt oförklarligt får köttet att framstå som något dåligt att äta.

Man tar även upp att idrottare stoppar i sig stora mängder kött inför tävlingar. Vilka idrottare 2019 stoppar i sig stora mängder kött inför en viktigt tävling? Det låter mer som historierna pappa drog från 70 talet som cyklist där de åt en blodig köttbit till frukost för att orka tävla. Så det verkar inte som personerna som pratar i filmen har kommit längre än till 70 talet i sin kostkunskap.

Fjånen som gör filmen står att slår 2 rep mot golvet och hans rekord som köttätare var då 8 min. Sen efter han la om sin kost till en vegetarisk kost så klarade han +60min. KOM IGEN!!!! VEM TROR PÅ DET? 

Det kan vara så att han bara klarade 8 min tidigare då han var skadad och samtidigt som han la om kosten började han träna igen. Så efter x antal veckor så testade han igen och då klarade han +60min. Men inte var det tack vare sin kostomläggning, inte ens om han bara käkade skitmat så hade där varit den skillnaden. Men med tanke på hur killen såg ut som köttätare så var nog inte fallet så ens.

Samma så var där en tjej som körde velodrom som tackade sin vegetariska kost för ett OS silver som nästa 40 åring. Det kanske kan ha varit så att de andra tjejerna i laget bidrog precis lika mycket och käkade en ”normal” kost.

Man väljer ut X antal idrottare som pratar om son vegetariska kost men för att vara helt ärlig så är det inga världsstjärnor precis. Skulle det var så ENORMT fördelaktigt att prestera på en vegetarisk kost så hade alla gjort det. Jag säger inte att en vegetarisk kost är något dåligt, absolut inte. Men den gör inte de skillnaderna som filmen påvisar.

Man gör ett inslag med brandmän som också lägger om sin kost och allt blir bättre. Tacka f#n för det. De går får hamburgare, pommes och cola till sallad, morötter och vatten. Tror de halverar sitt kaloriintag om det räcker och då förbättras hälsovärdena.

Ska jag vara helt ärlig så har jag ett par minuter kvar, men det är ytterst tveksamt till om jag orkar se klart hela. Men det kanske jag får göra för sakens skull.

Tror man inte på mig så ska man lyssna på Tyngre rubriker avsnitt 166 där de toksågar filmen med all rätt. 

Nej nu ska jag sova med en morot i handen så kanske jag kan springa lite extra fort på löpbandet imorgon 🙂

Ciao