Trelleborg – Gör om, placera rätt!

Nu är julfriden över och det är tillåtet att såga både det ena och det andra igen. Igår när jag sprang med löpvagnen tog jag lite vägar som jag inte brukar springa och fick då se att man håller på att bygga ett utegym mitt ute i ingenstans. Det kan ha varit den dummaste placeringen av ett utegym som jag någonsin skådat.  

Det är placerat på östra industriområdet som jag trodde var nerlagt för ett tag sedan. Men när jag kollade upp det så fanns tydligen ett par företag kvar. Man skriver att det ska ingå i kuststad 2025 och vara en del av ett rekreativ område och ett framtida möjliga business center. Kommunen ska även bygga en slinga som jag förmodar att man ska kunna springa och gå på. 

Det är fantastiskt att kommunen vill satsa lite på folkhälsan men varför göra det helt fel när man gör det? Det är lite som att bygga en pool utan att fylla den med vatten. Detta utegymmet kommer står där snyggt och fint utan att någon använder det. 700-800 meter från gymmet ligger Dalabadet där folk rör sig året om. Varför inte bygga det där tillsammans med text en volleyboll plan som man vet folk använder. Eller varför inte i Albäckskogen där folk också redan är i rörelse. Eller i Östervångsparken där flertalet klubbar och lag bedriver sina träningar dagligen. Hade blivit ett grymt inslag i deras träning.

Nä nu bygger man ett påkostat utegym ute i ingenstans för att förhoppningsvis kommer där hända saker på sikt. Varför inte låta dessa sakerna först hända och därefter bygga/anlägga saker när man vet att där kommer finnas folk i rörelse. Kuststaden är planerad till 2025 så när det är dags att använda så är sakerna redan gamla. Man börjar helt enkelt att fylla vatten i en pool som inte finns enligt mig. 

Höllviken har ett utegym som är bra placerat. Folk rör sig redan i området, där ligger en lekplats och det ligger centralt. Ska dessa gymmen fylla sin funktion, ja då måste de placeras där folk är i rörelse. Men även då är det svårt att få personer som skulle behöva använda gymmet till att använda dem. Men det är en helt annan sak att skriva om.

Så Trelleborgs beslutsfattande, Gör om och flytta gymmet till ett ställe där det kommer användas direkt. Beslutet är otroligt bra men placeringen mindre bra.

Visst är det roligt att rör om lite i grytan då och då 🙂

Själv blev det knappa 2 h på cykeln i morse innan jag släppte iväg 2 st på mellandagsrean. Därefter blev det ytterligare 17 km löpning med löpvagn. Så en bra träningsdag får man allt säga. Nu blir det vatten och bröd så att ekonomin kan gå ihop 🙂

Har ni inte anmält er till Winter Racet så är det hög tid nu.

Ciao