Utmattningsträning!

Ah nu får jag ta mig i kragen och skärpa mig ordentligt om denna bloggen ska vara levande. Denna veckan har gått i 100 och lite till. Kombinationen mycket jobb, Sjuka barn och en del träning är ingen succé. Nu väntar helgen och barnen är friska så kan det bara bli super.

Mycket av veckans träning har handlat om utmattning på ett eller annat sätt. Ett par måndagar i rad har vi simmat serier med fallande starttid och det var inget undantag i måndags.

Serien var:

5×100 start 1.20

5×100 start 1.15 (med fenor)

5×50 start 45 

5×50 start 40

5×50 start 35 (med fenor)

5×50 start 30 (med fenor och paddlar)

Kan lova att det sved både här och där på de sista 10 st 50orna. 

I onsdags testade jag något liknande men på löpningen. 10 km lugn löpning och sen 6×800 med 200 joggvila på runt 3.20 +- 5 sekunder. Gick mer på känsla än fart men meningen var att håll bra fart och bra teknik trots att benen var lite möra från start. Ni som jag tränar och läser detta vet vad som kommer att komma framöver 🙂 Man måste testa allt själv innan man testar det på andra.

När jag idag stod på löpbandet så skickade jag iväg ett till en tränarkollega på Guided Heroes där jag visade att jag sprang uppför med 14% lutning. Då skrev han där finns ett test där man springer så länge man kan i sin tröskelfart på 15% lutning. Testade givetvis detta men tror jag kan pressade ytterligare en dag då jag inte redan sprungit 75 min. Men idag klarade jag 45 sekunder på 3.45.

Får bli +1min och 3.40 nästa gång. Dessa utmaningarna är farliga.

Nu blir det dock sängen och imorgon blir det en god nyhet 🙂

Ciao