Nocco och Barebells!

Jag kommer via Visom att sälja protein bars från Barebells och dryck från Nocco. 

Varför börjar jag då sälja detta?
Det har inte så mycket med cykelprylar att göra men desto mer med cykling och prestation. Du kan få i dig tillräckligt med protein utan att äta protein bars och du kan få effekterna från koffein via att dricka kaffe men dessa 2 produkterna förenklar helt klart intaget.

Man har sedan länge vetat att protein är en betydande del av en styrkeutövares vardagar men ny forskning och nya studier visar på att ett ökat intag av protein kan vara till fördel för konditionsidrottare också. En studie man gjorde på relativt vältränade män visade att Vo2 max ökade något med ett högre protein intag. Om jag inte minns helt fel så var det 1.3 g/kg kroppsvikt/dag för normalgruppen och 1.7 för gruppen som fick mer protein. 

Nu pratar vi nörderi men ändå.

Man säger att ca 20gr protein eller 0.25gr/kg kroppsvikt efter träningen ger en bra start på återhämtningen. Dock är där lite delade meningar om hur snabbt efter träningen man behöver tillföra protein. En sak som är säker är att du över tid behöver tillräckligt med protein för att få bra återhämtning. För oss konditionsidrottare behöver vi även tillför kolhydrater och energi i allmänhet framförallt om vi har fler pass under dagen. Det är här jag tycker en Barebells kommer bra till pass. Den innehåller inte önskad mängd kolhydrater som gärna få vara uppemot 70gr/kroppsvik (Barebells innehåller 36 gr) men du får i dig 20gr protein och en del energi.

Lite energidryck och en bars är optimalt. Givetvis kan man äta andra saker som gör jobbet men en bars är bara smidigt. Så som mycket annat här i livet så betalar man för att det är smidigt och väldigt gott 🙂

Hade kunnat skriva hur lång text som helst och gå ännu mer på djupet men det får räcka med bars och protein här.

Angående Nocco så är det framförallt koffeinmängden man vill åt, iallafall jag. Man vet att koffein har en prestationshöjande effekt och att man bör ligga på någonstans mellan 3-6mg/kg kroppsvikt. Enkelt sagt så blir vi inte lika snabbt trötta med koffein i blodet. Visst man kan dricka kaffe men där vet vi inte exakt hur mycket koffein vi får i oss. Så därför är en dryck eller koffeintabletter optimalt.

Även här hade man kunnat skriva hur mycket som helst och jag kommer lägga ut en längre text om koffein längre fram då det är intressant.

Sen är det 2 väldigt starka varumärken att jobba med och det är alltid roligt.

Så nu har jag skrivit detta också. Är någon intresserad av produkterna så ligger dom upplagda på Visom´s hemsida HÄR.

Ciao