4 Månader kvar!

Nu är det 4 månader kvar tills man sitter på cykeln uppför något berg i Schweiz och jag har fått frågan x antal gånger om formen är där.

Hade jag fått frågan igår när jag cyklade så hade jag sagt tvärt nej då det var en riktigt tung dag. Vet inte riktigt vad det var men energin var borta och benen var otroligt tunga. En anledning kvar vara att jag körde dubbelpass löpning i onsdag och det hör inte till vanligheterna. 

Men över lag så är den väl okej men där finns en hel del kvar att hämta. Som jag har skrivit innan så är min målsättning skyhög och jag siktar på en topp 3 placering. Om detta är rimligt vet jag inte riktigt men måste sätta höga målsättningar för att kunna motivera mig till ge det där lilla extra.

Dock har jag gjort en deal med mig själv att inte pressa mig så jag inte orkar med vardagen utöver träningen. Visst vissa dagar är man märkt av träningen men det får absolut inte vara varje dag.

Som jag har skrivit så är detta även min sista stora satsning och min sista resa på min idrottskarriär. Jag har tidigare varit livrädd för att lägga elitidrotten åt sidan då den har varit en enorm trygghet och saft zone. Elitidrott har varit en stor del av mitt liv sen jag var 11 år. Men att lägga av efter denna säsongen känns så naturligt nu när beslutet är taget. En av de sakerna som gör det till naturligt att jag har en massa andra väldigt spännande saker att fylla hålet med. Projekt som kan ersätta drivet till att prestera och vara målinriktad i vardagen.

Ser fram emot ett nytt liv, dock kommer träningen fortfarande vara en stor del då jag älskar det och det är en del av mitt jobb.

Idag har jag varit så effektiv att jag blir rädd för mig själv. Kl 09.04 så hade jag simmat 4000 meter och plågat mig 1 h på löpbandet. 

Huvudserien var på 300ingar lite uppdelat. Sista rundan var det hela 300ingar arm och givetvis blev det lite hets på sista. Den simmades negativt, vilket resulterade i 1.04 på sista 100 och 3.16 totalt

Detta får trots allt räknas till en effektiv morgon. Nu sitter jag här på jobb ett litet tag till sen blir det en dag med familjen.

Löpbandet börjar bli min vän då jag har hittat funktionen som ställer % lutning. Väldigt roligt och VÄLDIGT jobbigt 🙂 Det är ett helt annat löpsteg och lite andra muskler som används med så pass mycket lutning. Då Skåne ändå länge inte har något större berg så får löpbandet vara min kompis. Vet dock att där finns planer om att bygga ett berg på X antal 100 meter över havet 🙂

Tänkte skriva ett par rader om samarbete mellan Argon 18 och Motala AIF´s elitlag men det får vi ta imorgon. Texten blev lång som den blev.

Ciao