Bra träning, doping och IKEA!

Det blir ett inlägg med lite olika innehålla så här på söndagsmorgonen. Tanken var att detta skulle komma upp igår men var för trött igår kväll för att sätta mig och skriva ihop något vettigt. Eller ja, vettigt och vettigt det kan vi diskutera.

Med tanke på gårdagens blåst och regn så valde jag att träna under tak. Regn och vind hade jag fått nog av tidigare i veckan. Ursprungsplanen var 5 h distans ute men nu blev det ett hårt brickpass inne istället. Passet blev följande:

2 h 10 min trainer på snabbdistans men med 2×10 min styrkeintervaller på runt 320-350 watt + 4x (3-1or) på 370-370 watt.

Totalt 256 i snitt watt

Därefter direkt till löpbandet och följande upplägg

5 min @  4.15-4.10

5 min @ 3.40

5 min @ 3.35

5 min @ 3.30

5 min @ 3.25

10 min 15% – 7.5 km/h (vet inte vad 7.5 km/h blir i min fart)

5 min gång/lätt jogg

Meningen med dom sista 10 min på 15% var att på tunga ben fortsätta jobba men denna gången uppför men med lägre fart. 

Det blev ett hårt pass men inte för hårt men det roliga var att kroppen svarade. Även om jag var uppe över 400 watt mot slutet av cykelintervallerna så kunde jag hantera det. Så vägen mot alptopparna ser något ljusare ut iallafall. Så vi behåller dröm målsättningen med en topp 3.

När jag satt där på wattcykeln så tittade jag på SVT och vinterstudion. Fick då se att italiensk polis hade gjort en razzia mot en rysk skidskyttestjärna. Min första reaktion var att skidsporten börjar likna cykelsporten på 90- och början på 2000-talet. Med skandaler på varje mästerskap och razzior stup i kvarten. Filmerna som rullades ut förra året då en skidåkare blev påkommen med nålen i högsta hugg var helt sjukt. Jag vet att doping förekommer inom alla idrotter men att man sitter med en nål i armen 2019 var överraskande. 

Men det som händer nu är trots allt ett bevis på att man börjar ”städa” undan fuskarna inom skidsporten också. Synd bara att det ska dröja så pass länge. Här ser man att cykelsporten har tagit lärdom av all doping som har förekommit under åren och tagit till handlingar. Dock är jag fullt medveten om att doping fortfarande förekommer inom cykelvärlden och där åker fortfarande dit cyklister men det blir längre tid mellan gångerna.

Nästa sak jag vill lyfta är ett av Ikeas sätt att handla. Det sättet när man sitter hemma och beställer på hemsidan för att sen hämta upp det på ett utlämningsställe. Ett väldigt smidigt sätt att handla på Ikea men det kan inte ha varit en kvinna som verkställt denna idén precis 🙂

För när man är med en kvinna och handlar på Ikea så ska man kolla i varje pryl i hela varuhuset. Man ska tom dricka deras odrickbara kaffe i cafeterian. Så det måste ha varit en manlig Ikea anställd som har fått gå med sin fru på Ikea och fått nog på allt velande. Ja han kanske såg att detta var vägen att rädda deras äktenskap 🙂

Någon som känner han som fixade detta sättet att handla så vill jag gärna tacka honom personligen 🙂

Nu ska jag se på när Kajsa bygger Ikea möbler. Jag hämtade trots allt ut alla kartongerna och lastade bilen.

Skön söndag

Ciao