Tillbaka med nya vänner!

Nu blev det så där onödigt längesedan jag skrev här på bloggen. Anledningen till det är att där har hänt en massa roliga saker.

Förra fredagen fick jag vara med på ett litet hörn när det var Fausto Coppi föreläsning på biblioteket i Trelleborg. För att få lite extra cykelkänsla inför föreläsningen så ställde jag ut Argon 18 cyklar. Jag höll även själv en liten föreläsning i föreläsningen om min tid nere i Italien. Hade kunnat prata en timme om alla upplevelser i Italien men det får vi ta en annan kväll.

En av kvällens höjdpunkter var när italienarna inte fick servera sitt medhavda vin inne på biblioteket. Eller ja, det var inte själva höjdpunkten utan konsekvenserna av alkoholförbudet blev höjdpunkten.

Vad gör man om man inte får servera vin inne på ett bibliotek? Jo man går utanför biblioteket och dricker vin. Där ute i kylan blev jag kompis med borgmästaren från Coppis by. Så när Corona hetsen lagt sig så ska jag dricka vin med honom nere i italien. Han såg ut till att kunna dricka både en och två flaskor vin om sällskapet är rätt.

Får tacka de svenska alkoholreglerna för denna nya vänskapen. Med respekt för kommunens anställda så skriver jag att de höll sig innanför bibliotekets väggar HELA tiden 🙂

När vi ändå är inne på höjdpunkter. Sen sist jag skrev här så har jag putsat mitt nya PB på 50 frisim till nu respektabla 23.70. Eller respektabla vet jag inte om det är men börjar närma mig mitt mål på 23.50 iallafall.

Hade en fajt med ungdomarna i måndags på simträningen. ÄLSKAR att hetsa de yngre men det såg ut till att bli en förlustaffär för mig. Allt skulle avgöras med 100 medley och 100ingen innan hade jag simmat på 58.99 med fenor. För att inte bli helt förnedrad så var jag tvungen att klara 55.45 och innan jag hoppade i vattnet så trodde jag absolut inte på det. Dock när tiden ropades ut så var den exakt 55.45 så klarade mig från total förnedring. Jag vet inte riktigt hur 100 medley ska hjälpa mig på 3800 meter simning i en kall sjö men det får jag klura ut under de 3.5 månaderna jag har kvar till tävlingen.

Annars börjar jag mer och mer att tro på det här projektet topp 3 på Swissman. Har fått till dubbla löppass idag. Ett intervallpass på morgonen med 2 km intervaller och totalt 16 km. Nu på kvällen blev det 11 km lugnare löpning och det kändes bra. Så kan detta fortsätta så kan jag bli farlig där nere i alplandet.

Igår fick jag till ett riktigt bra cykelpass. Får tacka tidsoptimisten i mig för det. Sista timmen blev enormt jobbig då jag blev tvungen att ligga runt 280-300 watt konstant för att hinna till ett skypemöte 13.00. komiskt nog så blev mötet inställt 13.02 när jag precis rullade in på gatan hemma 🙂

Nu får vi fira dagens löpning med lite glass innan man går till sängen. 

Ciao