Lyssna på kroppen, blåa fotbollsspelare och snabba cyklar!

Så sitter man här i soffan småmör i kroppen som sig bör. Dock började köttkvarnen att mala redan i måndags. Vaknade upp relativt tidigt för att springa 25 km men problemet var att det öste ner. Eller problem och problem. Jag har med åren blivit mer mjukis än den hårda cyklist jag en gång var.

Minns när man körde ut 2h i regn, körde hem för att byta kläder för att köra ut ytterligare 2 h. Men som sagt, sockervaddssyndromet har tagit över min kropp totalt. 

Så istället för att springa ut 25 km så ställde jag mig på löpbandet i 25 km dock med en väldigt go känsla. För att göra plågan något kortare så sprang jag lite 20 min intervaller så de 25 km avverkades ganska snabbt trots allt. Kanske något för snabbt då jag blev mer sliten än jag först kunde ana. 

Så det har blivit 2 lite lugnare dagar med träning. Istället för 4 h distans igår blev det 2 h och idag blev det lugnare löpning samt ett lugnare simpass. 

Har skrivit det 1000 gånger men det är viktigt att lyssna på kroppen och våga ändra lite i planeringen om kroppen inte känns sliten. Det är lättare att göra detta när det känns segt men man ska även våga ta ett steg tillbaka när kroppen svara på träningen. Det är lätt i dessa lägena att bli fartblind och gasa på allt för mycket. När allt känns bra så är det lätt att träna men de tyngre dagarna kommer och då ska där finns energi för att ta sig ur dem. 

Dock förgyllde några blå fotbollsspelare mina 25 km på löpbandet. Laget hade ”träning” på gymmet men problemet var bara att jag inte såg någon träna. Många gick fram och tillbaka, någon satt på en stol och 2-3 drog faktiskt i något band. Nu såg jag int hela laget utan endast 5-6 st. Men representerar dessa 5-6 st övriga laget så kommer de blå fotbollsspelarna få problem under säsongen.

Min stora fråga till dem blir. VARFÖR inte träna ordentligt när man väl är på ett gym?

Har varit över i Danmark idag och det kanske var sista gången på ett tag med tanke på Danmarks handlingar mot corona viruset. 

Fick klämma lite på Argon 18´s nya bancykel samt den cykeln Danmark använde när de vann VM för 2 veckor sedan. Styva och snabba cyklar det där.

 

Nu väntar sängen om man ska orka upp på cykeln imorgon.

Ciao