Simning, löpning och kriget på ICA!

Ja så var det fredag igen och man sitter lika trött som vanligt en fredag. Men det är självförvållat så ska inte klaga för fem öre.

Klockan ringde som vanligt 05.45 och 05.50 så drog man dagens första espresso. 06.00 stod man kar på kanten för att hoppa i vattnet. När man står där på kanten mysigt varm så kan man nästa se isbitarna som flyter runt i vattnet.

Som alla vet är det nya tider nu, därför blev det en 50:a fjäril med fenor uppifrån i morse. Om jag hade någon talang när jag simmade vet jag inte men jag börjar hitta något roligt i min simning nu. Det blev 24.7 på en 50:a fjäril uppifrån. Den är jag faktiskt lite nöjd med 🙂

Därefter hoppade jag upp på löpbandet efter ytterligare lite koffein och en barbells bar. På löpbandet blev det 20 min uppvärmning följt av 6×1000 med 500 m vila i 4.35 fart. 

1000ingarna gick i följande farter:

1 – 3.20

2 – 3.15

3 – 3.10

4 – 3.10

5 – 3.00

6 – 2.50

Sen var det godnatt för denna skåning. Det var kontrollerat fram till sista, då var det mindre kontrollerat. Förstår inte hur vår vän 1.59 kunde springa 42 km med 2:50 i snitt. Visst skorna, men inte springer dom åt honom.

 

Där och då trodde jag att dagen inte kunde bli jobbigare, men det visade sig att dagen bara hade börjat. Jag fick ställa in ett event imorgon med Argon 18 utanför Örebro pga av corona viruset. Därefter blev det leveras av en cykel och lite träningsplanering till mina adepter innan dagens oövervinnliga uppgift skulle göras. HANDLA.

Folk som inte kan ta lite ironi och skämt bör nu sluta läsa nu.

Det var som att ge sig in i ett världskrig. Folk köpte på sig mat som om det vore den sista maten som gick att köpa. Nu förstår jag varför toapappret är totalt slut. Med tanke på all den mat som svensken kommer äta framöver så kommer även toabesöken öka. Det är trots allt imponerande att svenska tänker till lite extra i dessa tider 🙂 

För tittar man på forskning så visar den tydligt att tillgängligheten till mat gör att man äter mer. Tittar man då på hur folk handlar så kommer det ätas en hel del framöver. 

Istället för att ta tillfället i akt att gå ner några kg så kommer väl svenska folket att gå upp X antal kg pga corona viruset vilket i sin tur kommer leda till sämre folkhälsa. För konstigt nog var det mycket av den sämre maten som var slut. Tex färdigmat, rostbröd, snabbnuddlar, snabbmakaroner med mera var helt slut. Råris, bulgur, broccoli, frysa grönsaker med mera fanns kvar. Hur tänkte man nu där om man ska tänka långsiktigt? Så rädslan för viruset är kanske värre än själva viruset, vem vet?

Nog om detta nu. Tanken var att jag skulle jobba hela dagen imorgon men får lyxen att hoppa upp på cykeln hemmavid istället.

Njut av helgen vänner och ta hand om varandra. För hur det än är så ska vi hjälpa varandra i svåra tider som denna. Framförallt de som är i riskgrupperna.

Dags för sängen
Ciao