Corona och idrottande!

Söndag är samma sak som vilodag och oj vad välkommet det var. Är man duktigt på att plåga kroppen så ska man låta den vila också. Ja jag har tjatat om det tusen ggr här på bloggen och kommer säkert göra det framöver också.

Jag tänkte först inte ens rör vid ämnet COVID-19 eller Corona viruset, men med tanke på alla frågor jag fått den senaste tiden så tänkte jag närma mig det ur idrottssynpunkt.

Jag har ingen kunskap alls för att uttal mig om själva viruset eller vilka åtgärder som ska göras. Det får personer med den kunskapen sköta.

Det jag kan skriva om är idrottandet i dessa tider. Det första är att vi inte ska TRO och spekulera i  massa saker. Läste på något forum på Facebook där folk trodde en massa saker om tex Vätternrundan. Min hållning är att vi inte ska tro en massa saker utan invänta beslut som förhoppningsvis är tagna med hjälp av bästa möjliga expertis. Ställs tex Vätternrundan in så är det för att skydda den svenska befolkningen och en eventuell smittspridning. 

Jag vet att där är enormt många som går in för sin idrott och för att genomföra sitt stora tävlingsmål på bästa möjliga sätt. Många har redan lagt mycket tid, pengar och gjort uppoffringar för att försöka nå sina mål. Jag själv är en av dessa.

Vi ska inte glömma i denna situation att träna och tävla i en idrott är en lyx. Visst att motionera är något som förbättrar ens hälsa men att tävla är en helt annan sak. För 99% av alla som tävlar / kör lopp så är det lek och en hobby. Sen finns där några få som livnära sig på sin idrott och som övriga samhället kommer drabbas hård av detta. 

Mitt råd till alla de som jag tränar är att sitta lugnt i båten, anpassa träningen efter de besluts som tages och träna på med den träningen där man inte utsätter sig för smitta. För oss konditionsnördar så kan vi mer eller mindre träna på som vanligt. Vissa kanske gör utepremiären tidigare än vanligt i år. Så allt är inte nattsvart 🙂 

Vi kan inte påverka vilka beslut som andra tar åt oss men vi kan påverka våra egna beslut.

Så träna på smart och försök leva så vanligt det går, det mår alla bäst av. Samt vara noga med alla rekommendationer som skickas ut. 

Nu ska jag planera om lite träning till adepter som skulle åkt på träningsläger.

Ta hand om varandra.

Ciao