Varför sätter folk hjärnan på viloläge när det kommer till kost?

Satt och smålog när jag gick igenom lite äldre inlägg. Så tänkte att jag detta kan gott åka upp igen 🙂

 

Varför sätter folk hjärnan på viloläger när det kommer till kost? Personer med en hög utbildning blir helt plötsligt mindre utbildade än vår julgran här hemma. Man blir expert på vad man ska äta och inte äta helt utan kompetens, än värre är det när personer säger saker som är helt upp åt väggarna.

Kunde inte låta blir att höra ett samtal idag. Samtalet handlade om att hela familjen hade plockat bort laktos från sin kost. Alla mådde så mycket bättre och alla vet väl laktos leder till andra allergier!!!??? 

Då säger den andra, ja så kan det mycket väl vara. Jag höll på att explodera men höll mig lugn.

Jag hade velat hoppa in i deras huvud för att se hur tankeverksamheten fungerade. Tror knappast jag blir allergisk mot katt om jag dricker mjölk. Eller mot kvalster för den sakens skull.

Har försökt leta med lykta efter något som tyder på detta men inte hittar inget, men rätta mig gärna om jag har fel 🙂

Det andra jag höll på att explodera över var att någon sa att man inte kan gå ner i vikt om man inte plockar bort kolhydrater!

Jaså, det handlar inte om mängden kalorier man stoppar i sig då? Tror nog det är svårt att gå ner i vikt om man käkar för mycket av det goda och ändå tar bort kolhydrater. Nu är oftast det goda just kolhydrater men ni förstår säkert vad jag menar.

När det kommer till mat så är folk så otroligt påverkade av känslor och ett inmatat beteende vilket gör det svårt att tänka logiskt. Man kan alltid hitta någon förvirrad dokter som skriver just det man vill läsa och då blir det sanning för en själv hur fel det än är.  

Det är just det som är farligt med dagens sociala nätverk. Falska påstående och sanningar sprids för enkelt och för snabbt. Bara för en doktor skriver något så är det inte sanning. Där kan finnas 100 anledningar till just den texten som blev skriven. Pengar är en stor anledning i många fall. 

Det sista jag ska gnälla över är alla dessa satans pulverdieter. Drick detta och gå ner i vikt!!! Eller ät 1000 kcal och drick detta så lovar vi att du går ner i vikt. KLART ATT MAN GÅR NER I VIKT DÅ. Du äter mindre än vad du gör av med. Så enkelt är det. Du gör ett aktivt val kring din kost och du får i dig mindre kalorier. Det är inte själva pulvret i sig som är det magiska.

Så tänk en gång extra när ni läser något som är för bra för att vara sant på på nätet. I 9 fall av 10 så är det just för bra för att vara sant.

Egentligen är jag inte rätt person att uttala mig om detta. Men jag har ett intresse för kost och mat samt att jag numera studerar lite kurser om kost. Däremot är det otroligt roligt att tycka till och det jag har skrivit är inte lögner iallafall 🙂 

Så nu har jag varit dryg idag också.

Ciao