Tycka till om Corona!

Jag tänkte först inte blanda mig i den enorma massa som tycker till men kan inte låta bli längre. Jag tycker trots allt om att tycka till.

Corona krisen är allvarlig på så otroligt många plan just nu. Det gäller smittspridningen, den ekonomiska katastrofen men även folks allmänna mående. Det sista vi behöver är media som vrider till sanningen enbart för att sälja.

jag blir våldsamt förbannad när div media skriver ren skrämselpropaganda utan någon fakta bakom, som sen folk delar till höger och vänster. Oftast handlar det tyvärr om personer som avlidit till följderna av Corona men man glömmer skriva om div underliggande sjukdomar personerna i fråga hade. Istället blir det ”ALLA DÖR AV CORONA”.

När verkligheten är något helt annat.

Eller som denna: 

Ny rapport: viruset har muterat- till aggressivare variant.

Sen när man läst hela artikeln så framställs något helt annat och till sist avfärdar både Johan Gisecke och Anders Tegnell det hela. Men tyvärr läser folk bara rubriken. Sen går samma personer runt och säger att ett ännu farligare virus finns. När verkligen återigen är något helt annat.

Så är det med mycket som skrivs men då handlar det om mindre väsentlig saker. Corona viruset är inte en mindre väsentlig sak. Det är en total katastrof i hela världen och framförallt kommande efterdyningarna av det hela.

Läste en hemsk artikel om en person som gått bort i sviterna av Corona. Men hela texten var uppbyggd utefter vad hans familj trodde, tyckte och kanske visste. Det är enormt hemskt att en ung kille mister livet, men tycker inte det blir relevant att skriva om vad personer som upplevt något så hemskt tycker om sjukdomen. Det blir återigen en snedvriden sanning och spär på en redan befintlig hets. Samtidigt som det är väldigt ovanligt att unga går bort i sviterna av Corona. Så artikeln speglar återigen inte verkligheten.

Tycker att flertalet tidningarna borde ta sig i kragen, ta sitt ansvar och skriva relevanta. Samtidigt som man ska låta bli att klicka på alla dessa meningslösa rubrikerna. Det är bara skärptidningarna som blir glada av det.

Lyssna på personer som verkligen kan något om detta istället för att bygga egna teorier på vaga artiklar.

Så nu har jag tyckt till igen. Även om det är hemskt det som sker så är det roligt att tycka till 🙂

Ciao