är 2h55min, 2 h träning eller 3h?

Innan jag klankar ner på kvinnor och min sambo i synnerhet så tänkte jag skriva ett par rader om träningen.

Träningen börjar att komma igång helt okej igen efter mitt lilla uppehåll som jag hade efter mina 12h på cykeln på långfredagen. Framförallt har jag börjat ta tag i löpningen och denna veckan även simningen. Att inte springa eller simma på 4-5 veckor är väldigt dumt, framförallt om man har lite väl höga tankar om sig själv. Eller kanske mer åt hållet: bra muskelminne, mindre bra muskeluthållighet. 

När jag entrade badet i onsdags så gjorde jag det med rak rygg och hyfsat självförtroende. Efter 100 meter så var självförtroende rejält tilltufsat och istället för en rak rygg var det smärta i armarna. Jobbade mer eller mindre hela passet med att hitta tillbaka till ”min” teknik. Smärtan i armarna blev inte bättre av 400 meter medley i lång bana. Det blev totalt motsatsen om man ska prata i klarhet. 

Körde ytterligare ett simpass i fredags och det kändes något bättre. Så nu när badet ska öppna i Trelleborg också så håller jag tummarna att simningen kan bli kontinuerlig igen. Där kom nyckelordet inom träning upp igen, kontinuitet.

Har gjort en deal med Kajsa under våren/sommaren för att få göra en sak längre fram 🙂 där kommer ett inlägg om detta längre fram.

Dealen är att varannan lördag är det kortare träning och varannan är det ett rejält distanspass som gäller. I lördags var det ett kortare pass som gällde och givetvis blev utskälld när jag kom hem. Klocka stod på 2h55m och det menar jag är 2 h träning. Hade det däremot stått 3h01m så är det 3 h träning.

Omröstning, Vem har rätt? Jag eller Kajsa? 🙂

IMG_2480

Sen nästa smäll var att där hade inhandlats en massa växter som skulle grävas ner när jag kom hem. Vem tror ni fick stå och gräva? Ja ni gissade helt rätt på den frågan. Att vara tillsammans med en lat trädgårdsintresserad sambo är lite som att vara tillsammans med en nykterist utan körkort 🙂 

Och nej det är inte jag som är den lata trädgårdsintresserade personen i vårt förhållande.

Från söndagens glassrunda i Smyge!

Nej, får sätta mig och skriva lite fler träningspass till mina adepter så de inte hamnar i samma fälla som coach.

Ciao