Hur tänkte kommunen här?

När Covid-19 bröt ut så valde Trelleborgs Kommun att stänga både Badhuset och Söderslättshallen. På Söderslättshallen finns ishallen, 2 inomhushallar och lokal till styrkelyftarna med flera. 

Vilket gör att simklubben står utan en bassäng, hockeyklubben/koståkningsklubben står utan en is och tyngdlyftarna utan en lokal. 

Vad händer då?

Jo simmarna åker till Malmö för att simma och konståkningsklubben åker till Landskorna för att åka skridskor. För i dessa kommuner är anläggningarna öppna. 

Jag hade helt varit med på banan om alla badhus, ishallar och andra sporthallar i Sverige hade varit stängda. Men så är inte fallet, när det kommer till badhus så är där endast 5 st som är stängda i hela Sverige. 

Ni tänker då säkert att det bara rör sig om idrott och visst det är ”bara” idrott. Men man ska inte glömma att där är personer i dessa föreningar som är heltidsanställda och med tanke på att verksamheten är helt nere så hänger deras jobb i löst.

En annan aspekt är att försöka förklara för en 11-12 åring att de inte kan utföra sin idrott i Trelleborg när simmare/konståkare/hockeyspelare kan köra på som ”vanligt” i andra kommuner. Eller varför inte en elitsatsande för den sakens skull.

Men varför träna när där inte är några tävlingar/matcher? 

Ta det du gillar att gör mest och sen säger någon åt dig att inte göra det. Då tror jag det kryper lite i dig. Det handlar om hälsa, välbefinnande och rutiner. Tre saker som är enormt viktiga i en tid där allt annat är upp och ner.

Nu har badet dock valt att öppna för klubbar som behöver en bassäng för att bedriva sin verksamhet. Men utan att veta hur diskussionerna har fortlöpt så är det ett skämt för Trelleborgs elitsimning iallafall.
Sen givetvis så ska FHM´s rekommendationer följas med max 50 personer på badet/ishallen men det tror jag man hade kunna lösas på något smidigt sätt om man hade velat.

Som ni säkert förstår så blir det märkligt när där inte är en röd tråd i restriktionerna utan kommuner själv ska göra tolkningar. Det slår bara otroligt fel.

Nu håller jag bara tummarna att föreningar som blivit hårt drabbade av kommunens taktik att stänga ner deras verksamheter också tar ansvar för detta och stöttar upp. Så vi har kvar samma antal föreningar som innan Covid-19 i Trelleborgs kommun.

Dock ska vi inte glömma att vi har det enormt bra i Sverige och att det handlar i största möjliga mån att stoppa smittspridningen samt att få ekonomin på rätt spår igen. Men tror inte Trelleborgs lösning gör varken från eller till när det gäller smittspridninge, eller så vet Trelleborgs kommun något som andra kommuner inte vet.

Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag saknar tillgängligheten till bassängen. 🙂

Ciao