Löpning, trädgårdsarbete och coola cykelkläder!

Så kom äntligen sommaren och tröjan åkte av på gårdagens löppass. Dock åkte den på igen de sista km inne i Trelleborg för att inte åka fast för uppseendeväckande beteende.

Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte varit spec seriös med löpningen sen Swissman blev inställt. Förra veckan blev det 2 pass och denna veckan blev det 1 h lugn löpning i måndags också igår då. Planen var att köra ett lite hårdare och längre pass för att se hur kroppen skulle reagera.

Så passet blev följande:

2 km distansfart på grusväg

3 km snabbdistans

3x3km runt tröskel med 1 km distanslöpning mellan.

5 km snabbdistans 

5 km lugn distans

Pausade klockan efter varje 3 km intervall för att gå i 10-15 sekunder, så det blev inte riktigt sammanhängande löpning från start till stopp. Men det flöt på otroligt bra och kunde ganska enkelt ligga på 3.40 och ner mot 3.30 per km på 3 km intervallerna. På sista 3 km så var planen att gå ner 10 sek/km med start på 3.40 och det lyckades. Sen på snabbdistansen kunde jag relativt avslappnat hålla 4 – 4.10 tempo. Däremot var det lite tuffare mentalt att hålla ihop det hela på lugn distans. Men vad gör det 🙂

Så ett steg framåt när det gäller löpningen iallafall.

Var det hårt igår så har det varit 100gr hårdare idag. Har grävt upp en massa jäkla buskar, växter och annat ogräs. Grävde och grävde och grävde, sen grävde jag lite till. Det tog aldrig slut och att få hjälp av den lata intresserade filuren kunde jag bara glömma 🙂 

Nu ska där bli gräsmatta och inget annat. Klippa gräset varannan vecka kan jag väl klara. Kajsa ville dock att där skulle bli ytterligare ett trädgårdsland men någon måtta får där vara.

Var på jobb i fredags och fick tag i otroligt coola kläder från Mikkeller cycling club i samarbete med 12×16 och Argon 18 Danmark. 12×16 är Brian Holms märke.

Känner man inte till Brian Holm så är han sportdirektör på Quickstep, kommentator på danska Eurosport samt körde som proffs 1986-1998. Han har även en vass tunga och fräcka kommentarer. Han vet hur det ska se ut om man säger så 🙂 

Alla om detta måste jag lägga ut lite mer om i ett inlägg i kommande vecka.

Nu blir det dock en kaffe i solen. Man måste passa på att njut lite 🙂

Ha en skön söndag

Patrik