SNÄLLA VISA RESPEKT PÅ VÄGARNA!

Det som inte får hända hände igår. En cyklist som jag tränar med ibland var ute för att träna när han blev nerkörd av en bilist bakifrån. När jag fick höra om detta så rös jag och blev helt iskall. Jag minns själv den där dagen i USA och vilken änglatur jag hade den dagen.

Hon som körde på mig stannade iallafall och visade ånger men fick ändå en allt för lindrig dom. Stannade gjorde inte den idioten som igår körde ner Odd, som min träningskompis heter. Istället smet han från olyckan och körde vidare. Det kan ha varit det näst dummaste han gjorde igår. polisen agerade snabbt och fick tag på honom. 

Nu nekar han till det hela, han har inte ryggrad att erkänna vad han har gjort. Han vill inte erkänna att hans brist på respekt i trafiken kostade Odd följande skador:

# Skadad nackkota 

# 2 ryggkotor med frakturer 

# Bruten näsa

# Skadad vänster axel

# Svåra lårskada där något har trängt in hela vägen till benet

# Läckande mjälte 

# En våldsamt massa skrapsår

När jag läser listan så börjar mina tårar att rinna. Att man kan begå en sådan här handling för någon cyklar på vägen är helt obegripligt. På en landsväg har vi cyklister lika stor rätt som övriga trafikanter. Men trots det så finns där folk bakom rattarna som ska spola spolarvätska i ansiktet på oss cyklister, kör farligt nära och nu köra på oss.

Om du hamnar bakom en traktor så kör du väl inte in i den?

Jag vet precis hur ont det gör och vilken resa Odd har framför sig. Det som glädjer mig är att jag vet vilken kämpe och vilket pannben Odd har. Så han kommer komma tillbaka på ett imponerade sätt.

Kan vi inte komma överens att vi visar varandra respekt på vägarna i sommar så vi slipper fler olyckor likt denna. Vad gör det om något hindrar dig ett par sekunder? 

INGET ÄR SÅ VIKTIGT SÅ ATT ETT LIV BEHÖVER RISKERAS.

Glad sommar på vägarna

En sista sak, Är där någon som sett något så vill Odd och polisen gärna komma i kontakt med just dig.