UltraTri Sweden – Oscar Isoz!

För ca 1 år sedan kom jag i kontakt med Oscar Isoz via Guided Heroes som precis, när vi startade upp vårt samarbete skulle vara funktionär på UltraTri Sweden. Oscar har varit en stabil funktionär under de senaste åren på tävlingen. Men så blir det inte i år då han själv står på startlinjen kl 08.00 på fredag när startskottet går. 

UltraTri Sweden är uppdelat på 3 dagar och enligt följande:

Dag 1: 9 km simning och 190 km cykling

Dag 2: 320 km cykling

Dag 3: 23 km löpning, 3 km simning och 70 km löpning.

Starten går utanför Göteborg vid Lillelands fyr och målgången är i centrala Stockholm. Ett otroligt coolt upplägg som kräver en hel del från både de tävlande och från support teamet kring den tävlande.

När jag fick veta hans mål inför säsongen och han berättade att han skulle köra UltraTri Sweden så fick jag ta både en och 2 tankerundor. Hur får man till bra träning i kombination med Oscars krävande jobb som Mätkonsult på ett företag med uppdrag runt om i världen. Oscar har även en PhD i rymdteknik. så att huvudet är tränat är där igen tvekan om. 

Att få till bra och kvalitativ träning med tillräcklig återhämtning när man är utomlands och jobbar är lättare sagt än gjort. Dock underlättades det något när Oscar blev stationerad i Los Angeles under 6 veckor. Där gick det att få till bra träning under bra förhållande när vi hade som sämst väder i Sverige. Några av delmålen var LA Marathon och Catalina Swimrun som Oscar genomförde galant. Där var ett par tävlingar till inplanerade men COVID-19 satte stopp för det.

De senaste 2 månaderna har vi fokuserat på att hitta rätt fart och att lägga mycket tid i dessa farterna. Under några helger har det varit inplanerat långa dagar både för att få tiden men även träna på energiintag och planera den. Men även att starta dagen efter med smålsliten kropp och med något lägre energidepåer som stressar kroppen ytterligare. Det har hela tiden handla om att balanserat det hela så det inte skulle bli för mycket.

En av helgerna såg ut enligt följande:

 

Det ser ut att bli bra förhållande under helgen som kommer vilket underlättar tävlingen otroligt mycket. Något Oscar ser framemot är att köra de långa cykelsträckorna i medvind så hans Argon 18 E-117 får bra fart. Läs om Argon 18 triathlon cyklar HÄR.

Oscar fick frågan för ett tag sedan, Varför Ultratri?

Såg en tråd på Funbeat för många år sedan om ett lopp som skulle börja i Göteborg (dit jag precis skulle flytta), via Jönköping (där delmålet var på den tiden, och mina föräldrar bor), Trosa (där vi har sommarstuga) med mål i Stockholm. Och eftersom jag alltid har varit fascinerad av långdistanslopp så kändes det som en självklarhet att ställa upp som funktionär.

Ett beslut som jag inte ångrar en sekund. Och för två år sedan så kom frågan “skall inte du köra?” – Råkade svara “joo, men jag måste först köra en IM, så det får bli om två år… ” och på den vägen är det.

Jag tror nästan att jag som tränare är lika nervös som Oscar själv är. Jag önskar honom ett stor lycka till på hans livs tävling.

Vill man följa tävlingen så gör man det här:

http://www.ultratri.se

KÖRT HÅRT OSCAR!