Varför bli folk dumma i huvudet i trafiken?

Ja ni får ursäkta rubriken men tyckte ändå att jag valde ganska milda ord. Vad är det som gör att folk bli helt galna och visar noll repekt så fort man sätter sig i en bil. Är det någonstans man ska visa respekt så är det väl just när man är ute på vägarna?

Det ska tutas, köras om på de mest absurda ställena och riskera andra samt sina egna liv.

På morgonen är det ett krig på vägarna när ALLA verkar vara 1-2 min försenade till förskolan och skolan. Men jag vet inte om det är just i trafiken man ska försöka ta ikapp dessa 1-2 min. Kanske bättre att titta 1-2 min kortare tid på sin mobil på morgonen så man kommer iväg ett par minuter tidigare?

Jag är ingen expert på området men det känns som en rimlig lösning. Bara denna veckan så har jag fått tvärnita och kasta bilen åt sidan X antal gånger för att inte fronta med den mötande bilen. Detta på trots att de ska stanna då de har hinder på sin sida. Men det kanske går…!!!!!! Det är kanske så man tänker med sina barn i bilen? Samma barn som som inte får klättra i träden för det är för farligt?!

Sen är det samma gamla visa när det kommer till bilister och cyklister på vägen. Under veckan har jag fått utstå spolarvätska, fått syna x antal långfingrar samt fått köra ner i diket för att inte bli påkörd.

Ute på kustvägen kör en bil om 1 traktor och 2 bilar som fint ligger bakom traktorn tills det är säkert att köra om. Givetvis tar bilen sats och kör om trots att vi befinner oss på körbanan. Istället för att bromsa och visa på att han gjort fel så drog han upp fingret och ökade farten istället. Hade man inte själv varit uppmärksam så hade man suttit som en fluga på rutan som han förmodligen bara hade spolat bort.

Tycker det är jäkligt märkligt att man utsätter sig själv och andra för livsfara bara för att kapa ett par minuter. Bättre att komma fram ett par minuter för sent än inte alls.

Det verkar vara att framför en bil och risken för att toapappret ska ta slut som gör att folk sluta tänka. 

Bilden är bara för att väcka lite uppmärksamhet på hur illa det verkligen kan gå ute i trafiken även om jag hade änglavakt just den dagen.

Kör försiktigt i helgen.

Ciao