Worldtour kontrakt och lättare träning för gubben!

Sitter så här på måndagsförmiddagen och fungerar om man kan få i sig för mycket kaffe under en förmiddag. Men kommer fram till samma svar hela tiden, att det måste vara omöjligt 🙂

Körde ett tuffare löppass i fredags och fick känningar i foten under de sista intervallerna. Sen efter passet kände jag mig mer sliten än vanligt så har valt att dra i handbromsen lite i några dagar så kroppen kan få lite återhämtning. Som jag skrev för ett tag sedan så behöver jag ett mål att träna inför så det inte ska bli för mycket av det goda. Ska försöka fokusera lite på att komma igång med simningen igen.
Tror att jag snittat 1 simpass varannan vecka sen maj och innan dess var det kanske 1.5 pass i veckan. Så simningen är under all kritik just nu. Men det ska där bli ändring på. Lite tid i vattnet med lite fart och teknikövningar så ska nog någon typ av simform infinna sig. Ja om nu Trelleborgs kommun väljer att hålla badhuset öppet vill säga.

Samtidigt som FHM går ut med direktiv att kommunerna runt om i Sverige ska hålla idrottsanläggningar/badhus öppna så stänger Trelleborg sina med motiveringen att det är ett tjänstemannabeslut. Vi har duktiga tjänstemän i Trellborg som tydligen kan väldigt mycket…….!!!!

Så fick jag utdela en dänga där också.

Sen kommer en lite solskenshistoria, iallafall för mig.

För riktigt många år sedan så kom där in en liten kille med sin pappa till mig på Visom. Han hade börjat tävla och skulle han sin första riktiga tävlingscykel. Det blev en Pinarello med sadeln så långt ner den kunde komma. Därefter har jag cyklat, tränat och följt både han och hans familj genom åren. 

I sommar har jag svärande fått sätta mig på hjul på honom när han kör intervaller. Dock kund vi härleda det till att han körde aerocykel och jag mer än klättrarcykel. 🙂 På senaste passet när vi körde lite spurter så kunde jag inte skylla på cykeln längre utan fick svärande erkänna att han är både 4-5 och 10 ggr bättre än mig nu. 

Dock kunde jag lugna ner mig lite när han berättade för mig att han hade skrivit ett treårs kontrakt med BORA Hansgrohe. Han såg väl besvikelsen i mina ögon och ville göra sanningen något enklare för mig 🙂 

Idag blev det offentligt och jag är den första som tar av hjälmen och säger grattis till Frederik Wandahl.

Dock kommer det alltid att svida när man måste ta sin svaga ben och sätta sig på hjul under intervallerna. Kan inte gärna skriva vänta en dag, dessa dagarna är passerade 🙂

Nu blir det en kaffe till innan där ska läggas lite träning till adepter och säljas några Argon 18 cyklar. 

Ciao