All Out och värdelösa medier!

Det här med att ta det lugnt har fungerat klockrent när det gäller cykling och löpning men när det kommer till simningen så blev det inte riktigt så. I måndags satt jag och skakade på kanten av trötthet. Detta fortsatte när jag kom hem och jag tackade gudarna att jag sköter nattningen för 1.5 åringen. Det var en riktigt bra anledning till att bara ligga där i sängen och vet ni vad? Nattningen tog vääääldigt lång tid i måndags, även om lillen somnade efter 10 min 🙂

Kan lugnt skriva detta här utan att bli påkommen. Kajsa läser ALDRIG vad jag skriver här.

Vad var serien som gjorde att jag höll på att stanna kvar på badet i måndag:

800 valfritt

4×50 teknik

200 bad

4×175 ben – 100 fart 2, 50 hårt, 25 max

100 bad

4×500 arm – andningskontroll 

100 bad

6×75 ALL OUT med fenor, start 3 min

50 bad

6×50 ALL OUT med fenor, start 2 min

400 avbad

Det där ALL OUT var totalt vidrigt helst när man har simmat så pass lite som man gjort. Det blev en total chock för kroppen. Till sist hjälper inte ens fenorna, de är mer något som väger extra på fötterna än att de genererar fart. Var inte ens under 25 sekunder på 50:orna med fenor. Det förklarar en hel del.

Nog om min trötta gubbakropp.

När jag ändå är igång så ska jag ge svenska medier en slänga. De är TOTALT värdelösa, helst TV4 och Aftonbladet i detta fallet. Inte en gång kan man rapportera om bra resultat eller positiva saker inom cyklingen. Men så fort det är något som framställer cykling som farligt eller smutsigt så är man i farten. Lyssnade på Mix Megapol igår då tog de upp att UCI skulle se över cyklingen så den kunde bli säker igen. 

Kan man inte rapportera de positiva sakerna så kan man låta bli att rapportera de tråkiga sakerna också. Det gynnar inte sporten precis. Minns ett reportage för några år sedan i den lokal tidningen under Tour de France. De hade skrivit små små rader om varje etapp men när där skedde en stor massvurpa så hade man helt plötsligt 2 helsidor med förstorade bilder på blodiga ansikten. Helt meningslösa bilder då vurpor sker men att man skadar sig allvarligt hör trots allt inte till vanligheterna tack och lov.
Sen är det givetvis helt rätt av UCI att kolla igenom säkerheten på tävlingarna lite extra men där kommer tyvärr alltid ske vurpor och tyvärr kommer där framöver också ske hemska olyckor. Men kan man minimera dessa med andra vägval och andra upplopp så är det super.

Nej, det får vara allt för idag. 

Ciao