Ska man Zwifta eller inte?

Vi kör en repris på ett inlägg angående Zwift nu när mörkret börjar att lägga sig:

Får mycket frågor kring köra Zwift race när jag planerar träning för mina adepter. Ska man köra eller inte köra Zwift det är den stora frågan?

Om vi delar upp det så här: Vill man prestera under säsongen så kanske det inte är det mest optimala att sitta och hetsa 1-2 Zwiftrace/vecka under denna tiden på året. Det är lätt att man bränner iväg sin form redan nu och då har vi inte ens nått nyår. Det är för hårt helt enkelt att köra sig totalt slut 2 gånger/vecka om målet är att tävla en hel säsong.

Däremot fungerar det bra att byta ut något intervallpass mot zwiftrace varannan vecka om man planerar in det väl in sin träning. Man ska även ha i åtanke att ett Zwiftrace kan kräva mer återhämtning än ett ”vanligt” intervallpass. Vill man köra oftare så ska man tänka till ytterligare en gång och verkligen planera träningen väl

Tränar man däremot utan prestationsmål och man bara vill röra på sig så är det bara att gasa satan. Kör sönder allt och alla 🙂 

Något som är otroligt positivt med Zwift är att du kan lägga upp dina intervallpass där och få det serverat på ett silverfat. Du slipper att tänka när mjölksyran har stängt av hjärnan för länge sedan. 

Kör du på flera cyklar och kanske har olika wattmätare så tänk på att varje wattmätare mäter sina watt. Det kan lätt bli fel om man hoppar mellan tex Stages watt ena dagen och SRM watt andra dagen.

Frågar ni mig hur intervaller ska köras så ska dessa köras i källaren/på balkongen eller i garaget med musik i öronen. Ögonen ska vara riktade rakt in i en vägg. Men sen är jag inte helt 100 i huvudet heller 🙂

Men inget slår så klart en tur ute på den skånska landsvägen.

Ciao