En snabb fredag och där finns alltid undantag!

Först vill jag tacka för all de fina orden om förra inlägget. Som sagt meningen var inte att man ska tycka synd om mig utan mer få inspiration till att allt blir bättre.

Men som med alla regler så finns där alltid undantag. Allt blir tyvärr inte bättre har jag fått upp ögonen för. Min kompis sedan många år Rikard Lövgren blir tex inte bättre på att cykla trots ihärdiga försök. 🙂

Min egna cykelform blir inte heller bättre än vad den en gång har varit och öppnad öl blir inte hellre bättre om den får stå allt för länge. Men de sakerna jag nämnde i förra inlägget blir bättre och det är jag tacksam över.

Men idag är det en ny dag och det är fredag. Fredag har sedan en tid tillbaka varit synonymt med fredags 50:an. Idag gjorde jag en liten variant med att köra 2 st 50:or från pallen. Jag vill inte skryta med att jag är snabb men blev så löjligt glad över dagens tider. Sen i somras har jag slaviskt kört 3 pass i veckan. Inte spec hårt men varit i vattnet 3 gånger i veckan. Det gav lite utdelning idag och en självförtroende boost.

50 frisim utan fenor landade på 26.4 och med fenor på 23.2. Så snart är jag kanske nere på de där 22.90 som mitt mål till januari. 

Anledningen till att tiderna blev bättre idag är att jag har hittat ett flyt i vattnet och självförtroende. Istället för att ta i när jag körde uppifrån så lät jag tekniken jobba och vågade glida ut på varje armtag. Då går det helt plötsligt mindre långsamt. Dessa sakerna vågar man göra när man känner att man har lite flyt i simningen. Detta komma av kontinuitet och att lita på sin teknik. För inte jag så pass mycket bättre tränad fysiskt att det skulle göra 1 sekund på 50 frisim.

Det känns dock lite smått patetiskt att sitta och vara jublande glad över dessa tiderna men man ska våga vara glad när man överträffar sina egna förväntningar. Sett till tider i simmarvärlden eller vad jag har simmat på så är detta långsamt men för att vara en avdankad cyklist så är det helt okej 🙂

Nu är det helg och denna helgen blir helt utan träning. Siktet börjar ställas in mot Schweiz 🙂

Ciao