Folk måste börja lära sig tänka!

Har tagit det väldigt lugnt med både löpningen och cyklingen sen halvmaran i Falkenberg förra lördagen. Det har varit välbehövligt för både kropp och knopp. Dock har jag varit i bassängen överraskande mycket och förra veckan simmade jag 5 dagar på rad. Kan inte minnas när detta hände senast, 15 år sedan?

Dock jag har nog aldrig varit i så dålig cykelform som jag är i skrivande stund, det är nästan som man vill gråta. Men känner ingen större panik, det är trots allt långt kvar till den 26 juni.

Fick ett sms igår från Sagans kommande kollega på Bora, där han frågade om vi skulle köra 4.5h med bra tryck. Tackade för inbjudan och bad att återkomma nästa vecka 🙂 

Men har inte gett upp, han ska få slita någon gång under vintern.

Lite roligt är att saker och ting börjar falla på plats inför den sista satsningen. Där är några fantastiska företag som vill vara med och stötta mig fram till Swissman. Vi har gjort några bra dealar där de får ut något av det hela också. Med lite kreativitet så kan man lösa det mesta så det blir bra för båda parterna. Är enormt tacksam för detta. Där finns utrymme till fler samarbetspartners om någon känner att detta är ett spännande projekt.

Dock ska jag inte sticka under stolen med att jag ser fram emot ett liv som pensionerad idrottare och träna lite mindre. Tror aldrig att tävlingsnerven kommer lämna en och att träna är en självklarhet i mitt liv. Men under lite mer avslappnade former. Men vem vet, 1 2 3 så får man för sig att man ska simma SM igen eller något annat dumt. Men där är väldigt spännande saker som kommer ta min tid efter jag gått i mål på en bergstopp i Schweiz.

En sista sak jag måste gå in lite på är alla självutnämnda experter på diverse forum på sociala medier. Det är helt otroligt hur personer kan koka ihop ”fakta” på ingen fakta alls. Det utgår från saker de tror. Visst man kan spekulera och diskutera men när man skriver att så här är det, så är man ute på väldigt djupt vatten. Ska man spekulera så får grunden gärna vara faktabaserad. Framförallt när det kommer till träning, kost och våra kroppar. Där finns vissa saker som vi vet fungerar betydligt bättre än andra. Men ingen vet till 100%.

Där var även personer som diskuterade marginalerna i cykelbranschen och menade på att där var några ENORMA marginaler. Bjuder gärna in dessa till en dag med mig så kan de se hur marginalerna ser ut. De utgick från en cykel från 2019 som var nersatt, men de glömde nog den lilla detaljen att butiken kanske sålde cykeln med en förlust för att få in några kr för cykeln istället för att låta den stå kvar ytterligare ett par år där värdet faller ännu mer.

Detta får dock konsekvenserna att folk som inte förstår bättre tror att där är 25 000-30 000kr vinst på en cykel för 65 000kr!!!! 

Men som oftast så tänker folk inte längre än vad näsan räcker.

Nej, en kaffe på detta!

Ciao