Tillbaka igen!

Ja det var ett tag sedan jag skrev här. Har haft lite dålig motivation för att skriva något vettigt. Corona påverkar alla på något sätt men jag kunde aldrig drömma om att det skulle påverka mig på så många plan.

De inkomstkällor jag har är påverkade i allra högsta grad. En hel säsong har flugit förbi utan några tävlingar. Detta påverkar mig själv, coachning kunder och cykelförsäljning. Allt hänger ihop och det ser man otroligt tydligt nu. 

Cykelförsäljning överlag har varit bättre än någonsin men då pratar vi lite billigare cyklar från ca 20-25 000kr och nedåt.
De butiker som satsat på lite mer high-end cyklar har en tuff tid. Så snälla beställ inte på någon utländsk hemsida utan stötta dig lokala racer butik om du vill ha kvar den efter detta stålbadet. Samt ha överseende, ALLA leverantörer har just nu svårt med leveranser av olika anledningar.

Men i all denna kaos så rullar träningen på bättre än på länge och där ligger en fin plan framemot Schweiz. Det är lite typiskt mig, när det är lite oroligt så blir träningen än viktigare för mig. Har experimenterat med Fast Start intervaller (kommer ett längre inlägg om detta i veckan) och helt idiotiska pass. Igår när det var dåligt väder körde jag tex följande:

Cykel:

30 min runt 250 watt

2x10min (40/20) med 5min lugnt mellan. ca 450-500 watt på 40 sek

20 min lugnt

Direkt över på löpbandet för 11 km enligt följande:

Första km på 4.30 fart sen fallande tempo från 4.05 till 3.20 fart och det kändes bra hela vägen. Direkt därefter ställde jag bandet på 16% och 6.5 km/h för lite % inför bergen i alperna. Det blev ett bra pass trots dåligt väder.

I veckan som kommer blir det fokus på distans innan det blir en vecka med lugnare träning. Ska bli spännande och se hur detta ”nya” upplägget kommer falla ut i sommar. Det har iallafall börjat bra trots en hel del experimenterande. 

Nu väntar sängen och jag lovar bli bättre på uppdateringar framöver. Imorgon blir 2021 års cykel presenterad 🙂

Ciao