Bra träningssällskap!

Så var vinterträningen igång på riktigt. Kallt när man tog de första tramptagen i lördags och istäckta träd uppe på åsen. När man sen sätter sig i soffan på kvällen så infinner sig den där härliga känslan av värme och trötthet man får efter ett långt distanspass på vintern.

Man kan inte heller klaga på dagens sällskap på rundan. Det var Frederik jag skrev om för ett par dagar sedan som var med. Då tänker ni säkert direkt, hur gick det i tävlingen om antal träningstimmar?

Jo, det är bara att erkänna direkt. Frederik vann med ungefär 1h och 45min. 🙂 Inte ens där kunde jag få en fjäder i hatten. Men det är inget nederlag jag tar spec hårt. Det är en en grym kille att träna tillsammans med.

Det är faktiskt väldigt få personer man kan träna riktigt bra tillsammans med och Frederik är en av dessa. Där finns en respekt för varandra och lagd plan ligger. Är det runt 200-220 watt i snitt för honom så är det 200-220 watt som gäller. Ja kanske +- några watt. Men det är inte så att vi kommer hem med 250 watt. 

Sen att hans 220 watt blir några fler watt för mig, ja det får jag tåla 🙂 Men det går jämt och fint hela tiden även om det går snabbt. Så som jag alltid tränat och kört när jag kört med någon. 

Sen accepterar jag att det är han som får hålla i taktpinnen. Han är på väg rakt uppåt i sin karriär och jag har min bakom mig (snart iallafall). Även om jag inte vågar kalla det jag håller på med just nu för karriär. Men något är det iallafall.

Fick en otroligt bra träningsvecka förra vecka och följde min lagda plan till punkt. Så denna veckan blir något lugnare och framförallt mindre timmars träning. En chans att ge kroppen återhämtning, jobba ikapp lite saker som fick stoppa stå åt sidan förra veckan men det viktigaste att få mer tid till familjen. Det gäller att helheten finns där om träningen ska fungera bra. Det gäller oavsett om du träna 5 h eller 25h.

Dagens träning blev 1 h lätt löpning på runt 4.45 fart. Det sjukt att jag kan skiva att det är lugnare fart. För 2 år sedan var det nästa maxhastighet 🙂

Nu väntar dock soffan igen innan ögonenlocken faller ner.

Ciao