Tävla mot dig själv!

Det är otroligt lätt att man dras med av vad alla lägger upp på sociala medier. Det är distanspass, intervallpass, rekord i träningsmängd och jag kan fylla på listan i det oändliga. Jag tillhör en av dem som lägger upp bilder från mina lite mer extrema träningar men inte med syftet att någon ska ta efter utan att de som ser bilderna ska få inspiration. Inspiration till att själv flytta sina EGNA gränser och se att man klarar mer än man tror.

Oavsett om det är att springa 5 km eller cykla 210 km i ösregn en grå dag i December. 

Varför tycker jag då att man ska utmana sig själv ibland?

Man får en enorm kick och man blir stolt över sig själv. Man har gjort något man inte gjort innan och det gick. Detta är kanske framförallt viktigt för oss presationsnördar som älskar att prestera och efter ett år med obefintligt med tävlingar är detta kanske ännu viktigare.

Men även för de som börjar träna. Tänk att klara sin första km löpning, sin andra och så vidare. Det är kickar som gör gott på så enormt många plan.

Under helgen tex lyckades jag springa mer höjdmeter än jag någonsin gjort. Dock var det inget jag hade planerat utan det föll sig lite naturligt och jag var supernöjd när jag kom hem från passet.

Men det gäller också att just inspireras och anpassa det till sin egna nivå annars kan det lätt bli farligt. Man ser någon som har kört 1 h på 200 watt också vill man slå det på nästa pass. För att nästa gång se någon springa under 45 min på 10 km också vill man slå det. Intrycken från sociala medier är så enormt många att det gäller att välja russinen ur kakan och inspireras på rätt sätt.

En klassiker är när någon lagt upp en fantastiskt träningsrunda och man själv har vilat eller är sjuk. Då kan det lätt bli ett stressmoment, men glöm då inte bort att nästa gång är det kanske du som lägger upp något och den andra personen vilar.

Det gäller att träna där man är och inte där man drömmer om att vara. För tränar man kontinuerligt och rätt så kommer man närmre sin dröm än om man  på varje pass misslyckas just för man går efter drömwatten hela tiden.

Ska sen ska man givetvis har högt satta mål och drömmar, det har jag. Men man måste beta av delmålen på vägen också.

Jag har det själv så att jag måste ha högt satta mål annars har jag svårt att verkligen gå in för något. Det kittlar mig lite att ha högt satta mål. Som tex med Swissman, där är mitt mål topp 3. Om jag klarar det återstå att se men jag jobbar metodiskt mot målet och när jag står där den 26:e juni så kommer jag göra allt för att drömmen ska gå i uppfyllelse.

Nu får det vara slut filosoferat för min del. Man kanske ska ta och göra sig en kopp kaffe innan man tar tag i lite mer arbete.

Ciao