Sverige har tappat det!

Jag har hållit mig i skinnet BETYDLIGT längre än jag trodde men dagens utlåtande från regeringen får mig till att börja gråta eller skratta. Har inte bestämt vilket jag ska göra.

Man säger alltså att barn födda senare än 2005 ska få börja idrotta både utomhus och inomhus. Samtidigt säger man att kommunen ska hålla inte nödvändiga anläggningar stängda så som idrottshallar och badhus. Hur ska då barn som utövar tex simning, konståkning, hockey eller andra inomhusidrotter göra detta?

Det är bara att se här hemma där vi har en 6 åring som X antal gånger om dagen fråga när hon ska få åka på isen igen. Tappet inom ungdomsidrotten är stor till förmån för TV och andra stillasittande aktiviteter.

Man säger att det är en besvärligt situation och det är det i allra högsta grad, framförallt för hjältarna inom sjukvården. Men situationen kommer bara bli värre på sikt om man inte börjar att lätt på restriktionerna när det gäller idrott. 

Stäng ner verksamheter som verkligen skapar trängsel och dålig hälsa. Testa med att stäng ner systembolaget en vecka eller 2 för att se reaktionerna på det. Här pratar vi om något som verkligen hade gjort gott för det Svenska folket både på kort och lång sikt. MEN….det är också en inkomstkälla för Sverige. 

Nej, istället stänger man mer eller mindre ner för föreningarna i Sverige som verkligen skapar en bättre hälsa bland det svenska folket. Man sätter även tusentals föreningar, verksamheter, motionslopp, tävlingar med mera i en osäkerhet. En osäkerhet som drabbar många ekonomiskt men även hälsomässigt. Så gå in och stötta era motionslopp, föreningar och företag som är kopplade till detta om ni vill ha kvar dem eter detta.

Där finns inga studier som jag sett som kan påvisa att tävlingar eller träningarna som körs utomhus kan leda till ökad smittspridning. Men däremot finns där tusentals studier som visar att desamma leder till bättre hälsa och leder till minskade sjukvårdskostnader för samhället på sikt.

Vi är så långt in i pandemin nu att vi måste börja titta upp och se var smittspridningen verkligen är stor och lägga energi där samtidigt som man måste öppna upp för resten. 

Nu är jag säkert lite mer irriterad än många andra med tanke på att jag påverkas rent ekonomiskt av regeringen handlande. Samtidigt som jag inte kan få något hjälppaket tack vare att några idioter tömde min butik och förstörde 2 års ekonomiskt resultat i mitt bolag.

Jag ser det från en synvinkel och de som sitter hemma med en fast inkomst ser det från en annan. Vilket är 100% okej men man ska ha respekt för varje persons sätt att se på det hela. Denna pandemin påverkar oss alla på ett eller annat sätt och olika hårt.

Så nu har jag gnällt idag också….!!

Imorgon gör vi ett inlägg om Vättern som jag tror kommer att bli av 2021 och det kommer bli grymt 🙂 

Något som dock är positivt är att mitt sikte mot Swissman blir ännu skarpare. Bergen ska hyvlas ner till skånska nivåer 🙂

Ciao.