Coach Marcus Streijffert!

Lovade igår att presentera min tränar kollega Marcus Streiffert lite mer ingående. Han är en 31-årig dalmas som har fötter mer på jorden än sin kollega i söder. Men då det är jag som sitter vid tangenterna så är det också jag som bestämmer vad som ska skrivas.

Marcus beskriver sig själv så här:

31-årig dalmas som förutom cykeltränaruppdrag på Guided Heroes arbetar som idrottslärare på låg- och mellanstadiet. Utkom 2015 med boken ”Utbrändheten – och vägen tillbaka som människa och idrottare”.

Tävlingscyklist mellan åren 2012-2019 på landsväg och bana. Har några topp 10 placeringar på landsvägen, men de främsta meriterna är på bana med 6 st SM-medaljer (singelcykel) och 3 st VM-deltaganden som tandempilot åt synskadade Jörgen Gustafsson. Snabbaste Vätternrundan gjordes på 6.59.

Är en ”glad skit” som tycker om att hjälpa människor i alla åldrar med sin träning och hälsa.

Också hjälper jag Marcus lite extra här:

Marcus är en OTROLIGT kompetent och duktig tränare som likt oss andra på Guided Heroes verkligen brinner för att hjälpa sina adepter med träning. När jag själv behöver bolla tankar, hypoteser med mera så får oftast Marcus ett sms.

Marcus nämnde att han har skrivit en bok om utbrändhet som gör att man stanna upp och funderar ett par gånger extra. Just när det kommer till denna punkten så har jag och Marcus mycket gemensamt, framförallt när det kommer till träningsfilosofi. Vi tror båda att träning ska vara hållbart över tid och anpassas till varje individs vardagliga situation. Framförallt Marcus vet hur illa det kan gå om man försöker göra allt på samma gång. Något jag själv också har upplevt tyvärr.

Jag har även fått äran att tävla mot Marcus ett par gånger på också. Som tur är för min del har vi aldrig lyckats komma hem tillsammans i en spurt. För då hade jag parkera cykeln och dricka kaffe istället. Marcus har ett jäkla tryck i pedalerna under kortare tid vilket har kommit väl till pass på banan.
Där har han varit pilot till Jörgen Gustafsson och de köra alla VM tillsammans från 2017 till 2019. Som bäst blev det en 4:e plats på 4km förföljelse som även var distansen de satsade på. Det blev även några världscuper och de innehar även svenska rekordet på 4km.

Så som ni förstår är det inte vem som helst jag har vid min sida när vi ska köra runt Vättern. Ges tillfälle så kanske vi kan dra en spurt efter 314 km för att se vem som har mest power efter så lång tid på cykeln 🙂
Men den spurten får ni bara som om ni hänger med runt sjön 🙂

Vill ni läsa Marcus bok så klicka på länken HÄR.

Som ni ser är där skillnad på en lugn dalmas och en svävande skåning. Men kombinationen är oslagbar.

Nu en kaffe 🙂
Ciao