På rätt väg igen!

Det är inte ofta jag tappar tron på livet i allmänhet men förra veckan var ingen rolig vecka. Hur jag än vände och vred på saker så var det motgångar. Träningen kändes kass, varje gång något skulle göras på jobb så stötte man på patrull. Ja nu är där många som tänker, jobbar han verkligen? JA, ibland gör jag trots allt det 🙂

Cykelbranchen står inför ett stålbad under 2021 på alla sätt och vis. Med förseningar, problem att få delar med mera. Så 2021 är det året ni verkligen ska stötta er lokal cykelhandlare oavsett var ni bor i Sverige. 

Så fick jag 4 h distans i lördags i solen och trots kylan så var det helt okej. Därefter stängde jag av huvudet resten av helgen, nöjt med familjen och viskade mitt mantra att det kommer bli bättre. I måndags vaknade jag upp med ny energi och ett sundare tankesätt än veckan innan.

När sprang så var det med ett leende på läpparna trots kyliga vindar och snödrivor. Studsade runt i snön under 2 h och verkligen njöt av det. Sen när senare på kvällen hoppade i vattnet så flöt jag fram trots väldigt väldigt lite simning de senaste 6 veckorna.

Simmade stort och fint med bra tryck. Måndagens serie var 4x(200+4×50) med fenor men med kort vila. Kunde ganska enkelt lägga 200 ingarna på 2.01-2.05, vilket för mig börjar likna något man kan kalla simning. Så nu håller jag tummarna att jag iallafall kan få simma 2 ggr i veckan ett gäng veckor framöver.

Sen igår körde jag nog min bästa tröskelserie på cykeln sen jag la cykeln på hyllan. Men vill inte skriva ut wattsiffrorna då jag satt på en cykel jag inte vet hur kalibrerad den är. Men känslan var att watten stämde jag bra mot min SRM. Kanske att jag fick 5-10 watt på köpet, men det kan jag ta om det stärker självförtroendet lite 🙂

Så mitt tips är att som tidigare är att det alltid blir bättre. När världen är upp och ner så njut lite extra när ni får flyt i träningen. Tänk inte på att ni är i form för tidigt utan njut av att kroppen svarar precis som ni vill. För det ska jag göra med flytet jag har just nu. Man kan även tänka hur mycket bättre det blir när värmen kommer och man enklare kan få lite mer volym i träningen.

Något som är lite spännande är att den ena veckan kan det kännas totalt hopplöst för att allt flyter på veckan efter trots att man inte gjort några större ändringar. Min tanke är att man sänker sina förhoppningar den veckan då det går trögt. Sen tar man en vilodag och har inga förväntningar på kommande träningar. Det är lätt att skriva men vid träning ska man lägga huvudet på kudden och låta kroppen gör sitt, det är då det blir riktigt bra 🙂

Som jag skrev igår så var det positiva besked från Vätternrundan igår och nu ser jag framemot att guida en grupp runt Vättern med Marcus samt ett helt gäng sköna cyklist. Vi har även fått in en lite joker i gruppen. Han får en egen presentation längre fram.

Brukar inte skriva om erbjudande i bloggen. Men är någon i behov av Maurten Gel så har jag 20 lådor som går ut nu i februari som jag säljer till halva priset. 

Så skicka ett mail om ni är intresserade.

Nu ska jag snart spring lugnt en timme. Blir dubbla löppass idag. Ett hårt på morgonen och ett VÄLDIGT lugn nu på kvällen.

Men nu KAFFE.

Ciao