Träning, glass och pizza!

Innan jag ska börja att raljera om vad vi har och inte har i Sverige så känner jag mig skyldig att ge en lite lägesrapport om hur träningen går och hur jag tänker inför nästa helgs SM.

Tog ett par dagar väldigt lugnt efter framförallt sydkusten marathon men kunde trots allt springa lätt på tisdagen. Det hade aldrig gått för ett år sedan, så har absolut byggt upp en tålighet när det kommer till löpningen. Hoppas bara den tåligheten kan ge mig lite fart på benen framöver också. När man är iväg är det lätt att springa men svårare med de andra sakerna. Men fick till ett bra simpass igår med 10×100 fort men kontrollerat i bassäng med våtdräkt. (Ja jag är en kyckling som fryser lätt )

Kunde lägga 100ingarna på runt 1.04-1.06. Svårt att säga exakt när man själv tar tiden. Men det passet var jag nöjd med.

När det gäller träningen i veckan som kommer så blir det lite fokus på korta hårda intervaller mest för att få upp farten lite i kroppen. Det gäller egentligen rakt av på de tre disciplinerna men framförallt i simningen. Kommer även försöka simma varje dag fram till söndag också. Inte långa pass men för att få tillbaka känslan i vattnet. För jag ska INTE bli ifrån simmad av fjunisarna i startfältet. Bara för det kommer jag väl komma sist upp ur vattnet, men ska göra allt i min makt för  att det inte ska ske 🙂

Kommer även köra en hård variant av ett brickpass antingen tisdag eller onsdag. Med andra ord kommer temat vara kort och hårt denna veckan. Lite annorlunda mot hur jag skulle lagt upp det om jag inte skulle ha tävlat i denna perioden.

Jo Sverige. Nu när man återigen har rest lite i Sverige så funderade jag över några saker 🙂

1, Vi har mycket bra glass i Sverige. Karlskrona visste jag har bra glass och då inte glaciären eller vad det heter. Eksjö imponerade med ett bra ställe. Så vi kan det där med glass i Sverige trots allt.  Eller där finns ställen runt om i Sverige som har knäckt glasskoden.

2, Vi har många pizzerior, otroligt många pizzerior i detta landet. De flesta bakar något som 98% accepterar som en pizza. Jag tillhör de 2 % som inte skulle vilja kalla det pizza utan rund macka med tillbehör på. Vissa har även ANANAS på pizzan?! Sen har vi några ställen i Sverige som verkligen gör riktigt bra pizza. Sen har vi de ställena som har förutsättningarna men misslyckas totalt ändå. Man har en ugn för +100 000kr men använder skinka och ost likt den man använder till den runda mackan. Då faller ALLT, det är som att tanka en Ferrari med vatten. Det fungerar inte så bra. 🙂

Dessa ställena tar oftast ett överpris på sina pizzor då de har en övertro på dem. Då äter jag faktiskt hellre en rund macka för den vet man är dålig och då kan man inte bli besviken 🙂

Jag tänkte även raljera om svenskarnas övervikt men när jag började skriva om det så blev det helt plötligt en sida till. Så det får bli ett inlägg för sig själv. 

Nu får jag ta och bege mig mot sängen så jag orkar att köra kort och hårt under denna veckan.

Ciao