Vilken fantastisk helg som tränare!

Vilken helg jag fick vara med om förra veckan som tränare. Adepter som levererade storslagna prestationer samtidigt som jag var på plats i Norrköping som tränare för vår (Guided Heroes) Sub 9 grupp till Vättern.

Vi börjar i Norrköping. När jag kom dit så körde jag direkt till deras bad för att simma i den klassiska utomhus 50:an som de har. Vet inte hur många år sedan det är men har slagit ett Svenskt Junior rekord på 4×100 medley där en gång i tiden. Vi körde med ett junior lag i senior finalen och skrek mer än SM segrarna när vi hade tagit oss i mål. Ett av många fantastiska idrottsminnen som jag har.

Men nog om min simning. Vi var 11 personer som träffades för att trimma ihop oss inför nästa veckas Vätternrunda. Det var mycket skratt, glädje och cykling under hela helgen. Som en av tränarna så vågar jag sticka ut hakan och säga att vi är en av de starkare Sub9 grupperna som ställer till start. Den andra tränaren är Marcus som även styr träningen för Team Skoda. Riktigt roligt att rodda denna gruppen tillsammans med honom. Vill ni se vem som ska köra med vår grupp så finns en presentation av alla lagmedlemmarna på Guided Heroes Instagram.

Nästa vecka kommer lite tankar om hur vi på bästa möjliga sätt ska ta oss runt sjön på knappt 9h.

När vi härjade på vägarna kring Norrköping så kördes Sala Silverman. Där gjort min adept Marie Cederberg en prestation som fick mina hår på armarna att resa sig. Både för ett otroligt fint lopp men även för resan till detta resultatet. För 2 år sedan sov jag över hos Marie inför min egna start i Sala. Då var Marie nyligen opererad för cancer och nu 2 år senare gör hon ett super lopp i Sala. Marie körde även i Linköping, som även var SM för master. Där tog hon en fin 2:a plats i sin åldersgrupp.

Marie är ett lyssnade exempel på vad tålamod, träningsflit och mental styrka kan göra. Som så många andra har Marie ett tufft jobb och inte oändligt med tid till träning. Vi har märkt att när vi passerar en viss volym så blir kroppen allt för sliten. Så istället har vi fokuserat på kortare, hårdare pass och sen X antal veckor inför tävlingen gjort lite punktinsatser med längre pass. Detta har varit ett framgångsrecept och vi tillsammans har hittat ett bra sätt att samarbeta. För ska man lyckas med att ha en tränare så måste båda parter dra sitt strå till stacken. 

Stort grattis Marie, Vilken fantastisk resa du gjort.

Och när Marie körde i Sala så hade jag min kollega och adept Katarina tävlandes på Master SM i friidrott på Öland. Katarina sprang 1500,5000 och 10 000m. Nu när Katarina inte kan skrika tillbaka till mig så kan jag skriva att det är ett tufft schema för tanterna 🙂 (förlåt) 

Trots en tuff sommar så tar Katarina hem 3 brons på helt okej tider. Även om jag vet att tant ville ha med sig mer. Men tro mig, där kommer komma mer av Katarina framöver.

Det blev ett långt inlägg till sist 🙂 

Imorgon handlar inlägget om vad jag ska sysselsätta mig till helgen.

Nu ska jag se om jag kan hitta en kaffe som kostar med än resan hit förmodligen

Ciao