Challenge Davos!

Har inte skrivit eller pratat så mycket om tävlingen. Men imorgon 10.45 går startskottet för Challenge Davos och det kommer bli en prövningar av sällan skådat slag.

Sitter och är RIKTIGT nervös inför morgondagen. Inte pga av distansen, eller att Fluelapass ska köras 2 gånger eller för att jag ska bomba av en halv mara efter det. Utan för att det kommer att vara riktigt kallt i vattnet (13.6) och att för att prognosen säger 9 grader och regn imorgon. Den temperaturen är nere i Davos och imorgon räknar de med snö redan på 2000 meter över havet. Vi ska några 100 meter till…….!!!!!!

Som ni säkert har läst här innan så är jag inte någon större vän av kylan. Så det kommer bli en spännande dag.

Men om vi skiter i vädret så ser jag trots allt fram emot att få tävla på en bana som är skräddarsydd till mig. Formen känns helt okej och när jag kört på min nya cykel här nere så har det också känts bra. Drog även av 8×50 i deras bassäng här efter lunch och det kändes lätt.

Hur går då tankarna?

Jo, det smarta är att köra sitt egna race och försöka göra en bra prestation MEN det är inte roligt. Jag är här för att tävla och vara med de bästa 🙂 

Klarar jag av kylan i vattnet så känns det som jag har ett bra slagläge efter simningen. Min tanke är då att köra riktigt hårt uppför passet första gången. jag vet att där är några riktiga cykelmonster som kommer att jaga mig. En av killarna har kört på World Touren på cykel nyligen och klarar av att trycka 2x40min på 400 watt. Så tanken är att när de kommer ikapp så ska de få sätta tempot utför med mig efter. (Hoppas mamma inte läser 🙂 ) Alltid lättare att följa någon utför än att köra själv. Sen försöka hålla mig fast 10 m bakom tills cyklingen är avslutad. Sen kan allt hända på löpningen. Man är inte helt van vid att springa efter ha kört runt 2000 höjdmeter.

Innan jag åkte ner här så hade jag siktet inställt på en halvmara på runt 1:16 men den tiden har jag lagt åt sidan när jag sett hur löpsträckan ser ut. Det blir helt enkelt att kriga istället.

Det kanske är en helt idiotisk plan men denna tävlingen kan du inte jämföra med någon annan så det är lika bra att spänna bågen och försöka vara med där framme. Klarar jag bara av kylan så ska det nog kunna bli en riktigt rolig dag.

Har lagt fram handskar, vinterjacka, skoöverdrag, strumpor med mera. Måste bara ha is i magen och hoppas att de andra också kommer klä på sig i växlingen. Annars kommer där försvinna en hel del tid.

Nu ska jag be till vädergudarna att det blir uppehåll imorgon och efter det ska jag hämta ut nummerlapparna.

Imorgon får vi se om denna 2 barnspappan räcker till mot ungdomen i bergen 🙂

Ciao