Rekord, rekord och åter rekord.

Trots att det är totalt upp och ner i cykelbranschen så är jag stolt över att jobba för ett märke som Argon 18. Med kollegor som är otroligt skickliga på sina jobb och har ungefär samma syn på saker som en själv.
Sen att cyklarna är fantastiska att köra på är ett stort plus. Det värsta är att man inte kan skylla på något. Rekord blir slagna på cykelbanorna runt om i Europa och det är coolt att se att de senaste rekorden är slagna på Argon 18 cyklar. Det säger något om teknologin och aerodynamiken. Mycket att de egenskaperna följer med till övriga modeller, tex Nitrogen som jag själv körde på ett kort tag.

Det coolaste rekordet som slagit den senaste tiden är Aston Lambie´s rekord på 4000m. Han körde på 3:59 och det från stillaståendes. Testa det nästa gång du är ute och cyklar, du kan tom göra försöket i medvind.

Det hade varit roligt och se hans wattsiffror samt hans laktatnivå efter dessa 4000m. Tror varken watten eller laktatet var spec lågt. Han tog rekordet från maskinen från Italien (Filippo Ganna). Det är coolt att någon går mot strömmen och kolla in de kortare rekorden också.

Det andra coola rekordet är Joscelin Lowden´s världsrekord på en timme för damer. Hon körde imponerande 48.405 km. Den leker man inte heller bort och framförallt inte smärtan en timme bjuder på. Ni som kört ett 20 min FTP test vet precis hur låååååångsamt tiden går och hur otroligt ont det gör.

Sen när rekordslakten ändå är igång så slog Dan Biggles det brittiska rekordet på en timme förra veckan. Han petade bort självaste Sir Bradley Wiggins från tronen. Bara det i sig är legendariskt och distansen han tillryggalade blev 54,723 km.

Själv så fick jag en blöt och kall tur i morse/förmiddags. Som vanligt hade SMHI fel och regnet kom en timme tidigare än vad jag hade planerat. Så det blev klassikern när man skulle komma in, fingrarna var så kalla att där inte fanns kraft till att vrida om nyckeln. Har man inte varit med om detta så har man inte heller blivit tillräckligt kall under ett cykelpass 🙂 Dock var dagens väder en tropisk värmebölja om man jämför med kylan i Schweiz för några veckor sedan. Så ska inte klaga.

Nu ikväll hade jag ett möte med en av mina ungdomsadepter. Det är så otroligt motiverande och givande att föra vidare kunskap till ungdomarna. Framförallt när de har klara och tydliga mål. Fick även veta att jag ska bli ifrånkörd under höstlovet. Det är livsfarligt att kasta bensin på en eld, så det blir upp till bevis.

Nu väntar sängen.

Ciao