Ironman Mallorca

Det var meningen att Swissman skulle gått av stapeln i år och att min karriär skulle sluta där. Nu blev det inte så och tanken på att göra en full Ironman har inte funnits i mitt huvud. Iallafall inte förrän misslyckadet i Schweiz för att par veckor sedan. Då började jag kolla runt på lite tävlingar och först var tanken USA med ett annats svenskt proffs vid namn KJ. Men alla papper blev inte klara och tanken på ytterligare en Ironman växte sig starkare.

Så jag anmälde mig till Mallorca och nu sitter jag här på en balkong med en påse gummibjörnar vid sidan om mig på balkongen.

Cykeln är incheckad, väskan packad och snart ska middagen serveras. För att toppa uppladdningen så blir det en glass efter middagen.

Jag har smugit lite med hela detta projektet då jag inte vill ha någon press på mig. Därefter skämdes jag över mig själv och över dessa tankarna. Jag är 36 år och har en gång i tiden bevisat att jag kunde både simma och cykla på en acceptabel nivå. Jag har inget att bevisa men en massa att vinna imorgon. 

Många kommer hit för att göra en bra tävling och köra klokt. Jag är här för att göra det jag älskar så otroligt mycket och det är att tävla. Jag kommer göra allt vad jag kan för att hänga med täten under simningen, förmodligen kommer jag cykla lite för hårt för att kunna vara kvar där framme och detta kommer att betala sig på löpningen.

Pre Race kaffe är viktigt, iallafall för cyklister……!

Men jag är hellre med där framme så länge det går och njuter av det, istället för att hitta en bra fart som i bästa fall kan leda till en topp 20 placering. För nivån på startfältet imorgon och otroligt hög.  Skulle det mot förmodan gå långsamt på cyklingen ja då cyklar jag också långsamt och vise versa. Trots att detta förmodligen låter våldsamt dumt i mångas öron så tror jag att detta upplägget är det som ger mig störst chans till en bra placering. Jag kan helt enkelt inte pressa mig själv under så lång tid utan att ha någon att tävla mot. Men har jag någon framför mig så lovar jag att jag biter mig fast 10 m bakom. Jag gör alltså tvärt emot vad jag säger åt mina adepter att göra vid en tävling 🙂

Dock kommer det bli en utmaning imorgon efter simningen. För det kommer vara simning, löpning, cykling och sen den avslutande löpningen. För en längre växlingszon har jag aldrig skådat. Det blir till att springa snabbt på den röda mattan för att inte tappa allt för mycket. Men tror knappast att det kommer gå lika snabbt som det gjorde under sprint SM tidigare i år. De flesta som kör Ironman är trots allt lite äldre och förstår att man inte kan lägga in ett 100m lopp mitt i en ironman.

världens längsta växlingszon!

Jag har nästan mer ångest över att gå upp tidigt för att hoppa ner i ett kallt (24 gradigt) vatten än själva tävlingen. 🙂

Nej nu ska jag njuta av de fjärilarna som trots allt börja infinna sig och av en kväll i sängen.

Det blir grymt roligt i morgon på alla sätt, hur det än går. Men tro mig, jag kommer att tävla och jag kommer njuta av det. Sen kommer det förmodligen inte låta så imorgon. Men vad gör det när balen är överstökad och off season är här på allvar.

Till sist vill jag rikta mitt varmaste tack till FS Fastigheter som gör denna tävlingen möjlig och som tror på mig samtidigt som jag mobbar VD´n. Men det ingår liksom i hela paketet.

Ciao