Mallorca Ironman – Race!

Man får inte svära men FY FAN vilken kämparinsats det var idag. Ska jag vara helt ärlig så hade jag hoppats på mer, framförallt hade jag hoppats på att kroppen skulle svara lite bättre. Var i superform innan vaccinationen och se har jag inte riktigt kommit upp till samma nivå. Säger inte att det är vaccinationen då det kan bero på 1000 andra saker.

Det var en fantastisk morgon, eller rättare sagt det var en fantastisk dag överlag på ön idag. Jag gillar värme och jag fick värme 🙂

Tänke ge mig på att sammanfatta dagen, kan ändå inte somna. Kroppen är tydligen uppe i varv av någon konstig anledning. Men taxin kommer inte förrän kl 07:10 och flyget går inte förrän 09:50 så där är gott om tid.

Simningen:

Som vanligt är det ett världskrig med många av Europas nationer inblandade vid starten. Där var en satans idiot som tyckte ner mitt huvud och sen simmade över mig precis efter starten. Simmade ikapp därefter ikapp och om honom. Tanken var först att sparka honom i huvudet men kom på bättre tankar. Simmade som en kratta i starten, riktigt dåligt. Så missade förstaklungan vilket gör mig otroligt besviken. Men vevade på och simmade på 50:någonting. Inte det jag hade hoppats på men det var okej.

Sen var det en stunds löptävling upp till cykeln. Upp på cykeln och iväg.

Cyklingen:

Benen svarade inte alls. De gick knappt runt och var nära på att stanna för att kolla om där var något fel på cykeln. (Givetvis var där inte det, det är ju en Argon 18 🙂 ) Längtade bara efter stigningen men som jag längtade i onödan. För när jag kom in i den så led jag som ett svin uppför och svetten sprutade. En efter en passerade mig, folk som jag borde kunna ligga 10 m bakom. Utför kom Ineos tempomasik Cameron Wurf och hade inte en chans i världen att hänga på honom. Men efter utförskörningen kom benen igång och vi blev en grupp som höll ihop fram till 165 km. Jag hade bra tryck i pedalerna och kunde ”enkelt” följa med. Efter 165 började det rycka på insidan av låret och jag valde att släppa för att ta mig egna fart. Jag ljuger om jag säger att benen var fräscha vid tidpunkten jag släppte 🙂

Man kanske ska träna mer på tempocykeln? Duktig till andra värdelös till sig själv 🙂

Löpningen:

Det är fruktansvärt de första 2-3 km men det släppte och det rullade på ok. Fick ta ett snabbt besök på herrarnas vid 14 km och sen snabbt ut igen. Tyckte att där var något i löpningen som gjorde mig glad. Dock så visste jag att avsaknaden av långpass skulle betala sig och efter 22-23 kom räkningen med världens fetaste ränta. Från den stunden så var det ren och skär självplågeri som bedrevs. Men i och för sig, Ironman kunde lika gärna fått namnet självplågeri. För det är precis vad det är. Man ligger på gräsen hela tiden och det gör ont från start. En smärta som växer sig starkare för varje km som avverkas.

Sista 1 1/2 varven så gjorde jag en deal med mig själv. Springa mellan depåerna och gå för att få ner energi/vätska i depåerna. 

Har aldrig varit så glad att se mållinjen som jag var idag.

Sammanfattning:

I det stora hela så är jag nöjd med dagen. Vissa saker grämer mig och andra saker är jag väldigt nöjd med. Där finns något där inne men jag får bara inte ut det. Kanske en annan gång. Är stolt att jag krigade hela vägen till mållinjen trots att precis alla sprang förbi mig. Framförallt försökte jag verkligen tävla och inte slå av bara för att det kändes risigt inledningsvis.

Nu tycker säkert många att jag gnäller igen och det kanske jag gör. Jag kanske inte är bättre än så här och då får det vara okej. Men det känns som där finns ett lopp där jag kan få ut lite mer än idag. Men en sak är säker, Ironman är en brutalt ärlig tävling. Man är precis så bra på dagen som resultatlistan visar.

Nu ska jag hem till mina tjejer och ha några veckors ordentligt mys med dem. Sen får vi se vad framtiden har att erbjuda.

Jo, det var ju trots allt tur att jag vaccinerade mig. Där har slunkit ner ett par Corona ikväll. Vaccinet ska väl göra att man inte bli påverkad av Corona. Eller har jag missat något? 🙂

Ciao

Ps. orkade inte läsa igenom texten för att rätta de många fel som står där. Så ni får ha översyn med detta 🙂