Parentini Nordic!

När en dörr börjar kärva lite så öppnas alltid en annan dörr och det gäller att vara uppmärksam innan den också stängs.

Cykelbranschen står i ett stålbad av sällan skådat slag. Tillgången på ramar och komponenter blir nästan värre för varje dag som går. Argon18 har klarat sig bra kontra många av våra konkurrenter men trots det är det långt ifrån en optimal situation. 

Det är väl min vanliga tur här i livet, när saker börjar rulla på så ska där komma upp något nytt som gör att man måste borra ner huvudet och kämpa som en galning. Många gånger sätter jag mig kanske själv i dumma situationer men pappas sjukdom, inbrottet eller Corona tillhör knappast de situationerna 🙂

Nog med självömkan, det jag vill komma fram till är att jag framöver kommer kunna hjälpa dig att ta fram cykelkläder till din förening eller företag. Givetvis är det italienskt, klassiskt och stilrent. Det är helt enkelt Parentini. 

Parentini är en liten cykelklädestillverkare från Toscana i Italien med en fin historia. Parentini har skapat Parentini Nordic och finns under samma tak som Argon 18. I Danmark sitter personer som tillhör yttersta världseliten när det kommer till design och framförallt design på cykelkläder.

Ni kanske känner igen Parentini när jag skriver det men kan inte placera det, men säger jag DENM kollektionen som danskarna började köra med till OS i Rio 2016 så faller nog polletten ner. Danskar har faktiskt kört i kläderna sedan 2001 och hunnit ta 47 internationella medaljer i kläderna. Jacob som är skaparen till DEMN startade även Pas Normal Studios, så kompetensen finns där.

Så vill ni ha Italienska kläder med dessa kvalité i nordisk design som passar ert företag så hör gärna av er. Detta är inget jag kommer göra på heltid eller ens halvtid men när möjligheten dök upp och där är otroligt duktiga medarbetare som kan hjälpa till så måste man försöka. Där är ingen press på något sätt utan det får växa fram via nöjda kunder.

Läs mer HÄR

Här är några snygga kläder:

Träningsmässigt då?

Jag börjar bli smått orolig för mig själv, iallafall när det kommer till löpningen. Efter 4 års försök så börjar det likna något nu. Jag har fått upp tåligheten och har kunnat springa under låg tid utan skador. Något jag hoppas vid gudarna att jag får fortsätta med.

Dagens pass blev på löpandet och utgjorde följande:

4 km lugnt med lite progression 

3 km @ 3:15 fart (3:25 de först 500m)

1 km @ 4:30 fart

2 km @ 3:10-3:00 fart

1 km @ 4:20 fart

1 km @ 2:50 fart

1km @ 4:20 fart

6 x 40/20 på 2:50

2 km lugnt och gång

Vad detta kan bli utomhus på olika distanser har jag ingen aning om än så länge, men otroligt skönt att det flyter på iallafall. Jag kanske kan bli en mindre långsam löpare framöver.

En kvällskaffe, eller vem försöker jag lura. En italiensk öl sitter nog bättre en kväll som denna.

Ciao