10×1000 är något speciellt!

När jag packade simväskan i morse så var motivationen inte på topp. Kunde komma på minst 10 saker som var trevligare än att simma 10×1000 ensam. Var duktigt sliten från cykelpasset igår. Men tog mig ner på badhuset och mötte ett par kända ansikten. Hade lagt ner 10 skumtomtar i en ask och för varje 1000ing så dog en skumtomte. Efter 6st tusingar så stod där även en cola och väntade mig på. Upplägget var enkelt 10×1000 start 15 min och en tusing fick vara benspark om där fanns utrymme tidsmässigt till det.

Så jag plaskade på bra det 6 första 1000ingarna för att skapa mig detta utrymmet. Så nr 7 blev benspar med fenor och en platta så armarna fick vila lite iallafall. På nr 8 så tryckte jag på ordentligt, så pass att jag hade problem att genomför de sista 2. Men med lite vilja och gott humör så gick de 2 sista av bara farten. Motivationen gick från 0 till 100 under passet och efteråt så var man stolt som en tupp. Det roliga är att jag känner mig mindre sliten efter passet än innan så det fick bli ett kortare löppass nu på kvällen. Mest för att hålla igång benen inför nyårsafton.

Är dock överraskad att jag klarade serien på ett så pass bra sätt då längsta passet sen i somras enbart har varit på 4500m.

Nu sitter jag här med en himla massa skumtomtar och laddar inför 210 km cykling på crossen imorgon. Har bytt ut landsvägdäcken mot crossdäck så det verkligen kan kallas vintercykling, eller som Marcus sa: skånsk ”vintercykling” för fjollor.

Skåne ska enligt väderprognoserna visa sig från sin bästa sida imorgon med 5-6 grader, ok vind och inget regn förrän vid 15-16 tiden på eftermiddagen. Så en fantastisk dag på cykeln.

Måste säga att det är fantastiskt roligt att utmana sig själv och hur konstigt det än låter så njuter jag av kicken. Skäms lite över att jag hittade 10 andra anledningar till att inte utmana mig själv. Där finns så många som vill träna och motionera men som inte kan. 

Nej nu får det bli några skumtomtar till innan sängen kallar. Imorgon blir det 210 km njutning, dock blir det hårdare på fredag.

Ciao