Visom´s framtid!

Detta inlägget har säkert tagit mig 2-3 månader att få ner på ”papper” och säkert 2-3 år att komma fram till, om jag har kommit fram till något vill säga. 

När jag började coacha folk mer på allvar för några år sedan så växlades den lilla lågan till en stor eld som fortfarande bara växer i styrka.

Samtidigt som detta skedde så började en annan eld minska i styrka. Tyvärr inte av egen vila utan med hjälpa av idioter som tyckte det var helt okej att vända upp och ner på mitt liv. Jag har accepterat att det där inbrottet kommer förfölja mig i mitt huvud under resten av mitt liv och även ett par år till ekonomiskt. Har mycket att skriva om det men låter det vara så jag slipper bli både ledsen och upprörd.

Det positiva som kom ur hela den historian är mitt jobb på Argon 18 som är helt fantastiskt. Jag har otroliga kollegor, otrolig frihet och får skapa spännande projekt. Även om cykelbranschen är inne i ett stålbad så försöker alla hålla huvudet högt och tillsammans göra allt som står i vår makt för att Argon 18 ska framstå som märket man vill cykla på. För i skrivande stund är det inte en dans på rosor, men det är inget nytt i mitt liv så 🙂

Nu tycker de flesta att jag inte ska gnälla eller klaga efter ha läst det jag just skrivit. Man gör sina val här i livet och får stå för dem. Dock valde jag aldrig att få ett inbrott och det tog bort en enorm glädje över att driva familjeföretaget Visom. Visom är egentligen ALLT för mig arbetsmässigt, även om det idag står för väldigt lite av det jag gör och det är de som gör det så enormt svårt. Men man kan inte driva en ”butik” och inte våga fylla upp den med något. Detta gör att man blir enormt sårbar när det kommer en kris likt den cykelbranschen står i idag. Leveranstiderna tickar upp emot 1 år på reservdelar. Att serva en cykel blir helt plötsligt ett enormt projekt när man ska på jakt efter delar. Visst, hade man haft ett stort lager från början så hade man skjutit fram problemet ett par veckor. Man kan vända och vrida på det tills man vet varken ut eller in. DÄRFÖR…..

….har jag tagit ett beslut att enbart ha Visom öppet på bokade tider under en tid framöver. Jag vill trots allt inte stänga ner Visom helt då där är så enormt mycket känslor inblandat i det hela. Pappa kommer fortfarande förbi ibland och farfar sköter fortfarande ekonomin. Samtidigt som där är en trogen skara kunden som snart varit kunder till Visom i 30-40 år. Men när jag lägger handen på hjärtat så vill jag hellre lägga min tid på att hjälpa mina adepter med träning eller sälja Argon 18 cyklar. På Argon har jag fått mer ansvar som så klar kräver mer tid, detta är en stor orsak till detta beslutet.

Jag ska inte sticka under stolen med att jag prioriterar min träning högt då den får mig att må bra, ger lite pengar men framförallt hjälper mig att fokusera på allt annat (ja jag har alla bokstavskombinationer, FÖRUTOM IQ). Detta medför även att jag kan vara hemma tidigare på kvällen än att stå i en liten liten butik och hoppas på att någon ska komma förbi. Nästan alla ”bokar” redan en tid idag om de vill ha hjälp med något.

Så för att sammanfatta så hjälper jag mer än gärna till med div reprationer och kommer försöka göra fler bike-fit. När denna pandemin är över så vill jag mer än gärna växla upp mina föreläsningar också.

Men vill ni ha hjälp så skicka ett sms eller mail innan för att boka en tid. På detta sättet kan jag även kolla upp om jag har saker hemma för en snabb service eller om det går att få tag i saker.

Telefon: 0709-452188

Mail: patrik@visomcyklar.se

Hemsida: www.visomcyklar.se

Visom lägger inte ner, Visom ändrar om och försöker finnas kvar framöver.

Ciao