Dålig journalistik!

Nu måste jag få spy av mig lite igen, är så innerligt trött på riktigt dåliga journalistik. Överlag är jag  trött på det men framförallt nu under OS. Jag är mycket väl medveten om att journalister ska skapa en debatt om de skriver debattartiklar eller ledare. Men även där är det så dåligt att man nästan gråter. Eller så är det bara för att jag inte håller med? 🙂

De skriver att Frida Karlsson lider av psykisk ohälsa, Niels Van de Poele bör sluta åka skridskor, svenska vallateamet bör erkänns sin miss i under öppningsloppen med mera.

Många glömmer bort att åka skidor, skridskor eller spela hockey är deras jobb. Det hade varit betydligt bättre om dåliga journalister hade slutat med sina jobb. Ska man utgå från deras resonemang så mår de betydligt sämre än Frida Karlsson då hon blev 5:a på ett OS under vidriga förhållande. Många journalister är inte ens topp 5 på deras egna redaktion.

Men säger man åt dem att sluta skriva så är det helt plötsligt fel för det är ett riktigt jobb och de livnära sig med hjälpa av pennan. Men vad är då ett riktigt jobb idag? Är ett riktigt jobb det man går till mellan 8-17 och sen gnäller över att man inte trivs med? Eller är det att vinna ett OS-Guld? Det är i och för sig en annan diskussion. Men tycker att man glömmer lite väl ofta att idrottandet faktiskt kan vara ett yrke, antigen på heltid eller deltid. 

Ännu mer dålig journalistik kommer SVT med, det är i och för sig inte första eller sista gången. De skriver i sina rubriker att Egan Bernals karriär kan vara över. Är man sen isatt i cykelvärlden så har man läst andra artiklar av bättre journalister som kan lägga andra saker på bordet. Man bör tänka både en och två gånger innan man läser saker. 

Jag vet inte vad jag vill ha sagt med det egentligen utan ville väl med skriva av mig lite. 🙂

För övrigt är där riktigt mycket roliga projekt på gång när det kommer till coachningen. Kan inte riktigt dela med mig av det än, men det är jobb med stora aktörer när det kommer till svensk idrott. Kan även meddela att lägret som jag ska coacha på för triathlon förbundets räkning sålde slut på rekord tid. Kan jag ha något med det att göra? Som ni hör är där inget fel på varken självbilden eller självförtroendet. 🙂 haha

Annars går träningen lite tyngre än vanligt för tillfället, jag vet inte varför men det flyter inte av sig själv. Dock blev det ett första pass på löparbanorna idag och det kändes faktiskt okej. Sen skulle jag ner och simma 5000m ganska lugnt. Det blev inte så, utan nu sitter jag med armar som skakar. Men det var iallafall roligt och jag blev trött. 

En kaffe på detta så lägger skakningarna nog sig också.

Ciao