Kaffe och bra spring i benen!

För några veckor sedan så la jag upp en bild på kaffet som dricks på kontoret (Argon 18) i Danmark. Där blev ett oväntat intresse och nu har jag äntligen kommit åt ett begränsat antal 1 kg påsar av Riders Roast som kaffet heter, passande eller hur.

Det är ett kaffe med pondus, styrka och mycket smak. Jag har precis fått en påse själv, så håller fortfarande på att komma fram till den perfekta espresson. Får vrida lite mer på malgraden och mängden 🙂 Nu pratar vi nörderi.

Hojta till om ni skulle vara intresserade av att testa kaffe, annars dricker jag upp det själv 🙂

1kg kärlek

Träningen har tyvärr fått ett hack i skivan då jag har fått avstå träning under ett par dagar. Gjorde mitt livs pass på löpbandet i början på veckan men det kom feber och huvudvärk. Dock har det gett med sig nu och förhoppningsvis kan jag rulla ett lättare pass på cykeln imorgon 🙂

Hittade passet på någon kenyansk sida för löpare där de kallade det för träning i tävlingsfart. Gissar att detta var halvmara då. Direkt såg jag en utmaning i det och tänkte att det borde gå att lösa på ett löparbana med bra skor på fötterna. Så fungerar tydligen jag!

Grundpasset var 5 km @ 3:10 fart, 2,5 km @ 3 min fart och 1,25 km på @ 2:50 fart. 

Men jag tänkte att jag är ju varken kenyan eller löpare så gjorde om passet till 5,2 och 1 km men tänkte att farterna kunde bestå.

Började första 5 km och det kändes klockrent, vad gör då denna dumma skåning? Jo jag ökar farten efter 3 km till 3:05 fart och det blev ju inte jobbigt. JO det blev enormt jobbigt, vad gör man då? Jo man ökar de sista 500m till 3 min fart. Vad tänkte jag med där? men jag redde ut det även om det förmodligen inte såg vackert ut mot slutet. Efter det var jag lite bränd så det blev 3:05-3:06 på 2km och 2:55 på sista km. Men herre min skapare vad trött jag blev, samtidigt som det var en härlig känsla. Detta är farter som jag aldrig trodde jag skulle klara av att springa i. Så lite stolt är jag trots allt.

Jobbar man bara hårt och målmedvetet mot något så klarar man det till sist, så ge inte upp.

Nej, nog om skryt för idag. 

Ciao