Tränare på Scandic Tri Camp!

I helgen som gick så fick jag var med som tränare på det första Scandic Tri Camp i Jönköping. Det var ett läger i samarbete med svenska triathlon förbundet och hotellkedjan Scandic och vilken succé det blev.

Det är en ära att få hjälpa drivna personer att bli bättre, komma ett steg närmre sitt mål och samtidigt ha fantastiskt roligt. Allt detta var det gott om under helgens läger. Fokus var helt klart på simning men där blev även tillfälle att köra ett cykelpass och ett löppass. Har aldrig tidigare arbetat tillsammans med Mikael Rosén, däremot har jag tävlat mot honom ett par gånger i vattnet för X antal år sedan. Micke brinner verkligen för simning och framförallt Open Water, där han även är förbundskapten. Så det var otroligt lärorikt att jobba tillsammans med honom. För varje läger man är på så växer man som människa och får hela tiden lära sig nya vägar att nå ut till folk. 

Detta sattes verkligen på prov under detta lägret då para aktiva var en del av lägret. De para aktiva berörde och imponerade på mig ett helt otroligt sätt. Att få hjälpa till och träna dessa aktiva var helt enkelt en STOR ära. 

En rolig episod från lägret var tex när jag skulle följa Hein som är blind. Vi skulle ta oss till omklädningsrummen från bassängen. Saken var bara den att han förklarade för mig var vi skulle gå innan jag hann förklara vägen. Jag tror jag fick ta upp hackan från golvet 2-3 gånger under den korta vägen till omklädningsrummet. Vi pratade även om hajar i vattnet och han nämnde då att det var ganska skönt att slippa se dessa om de mot förmodan skulle vara i närheten av honom. Han såg inga begränsningar utan enbart möjligheter i sitt liv. Jag fick även möjligheten att testa några riktigt snabba rullstolar. För snabba för mitt egna bästa om vi säger så 🙂

Jag var tränare på så väl simning, cykling och löpning. Men var ansvarig för både löpning och cykling. Det är alltid nervöst när man ger sig ut med 30 personer som aldrig cyklat tillsammans innan. Får tacka mitt lokalsinne samt att jag dagen innan körde x antal timmar för att hitta en bra slinga att köra på. Så trots att där var personer som knappt tryckte 150 watt till de som tryckte 1800 watt så blev alla trötta och nöjda. Som en bonus körde vi så klart Klevalidsbacken. Den är ett måste när man är i Jönköping och har en cykel med sig.

 

Själv går träningen framåt och fick till några riktigt bra simpass i Jönköping. Att ha tillgång till en 50:a 100 meter från sitt hotellrum så smått farligt måste jag ändå nämna. 🙂

Jo, om någon skulle vara intresserad av coachning av mig så har jag fått några platser över. Man får gärna testa fritt en månad och se om det är något för just dig, samt att jag sköter mig som coach 🙂

Nu blir det kaffe och lite mer jobb.

Ciao
Patrik