Vem vann egentligen?

Jag har inte skrivit något om hur min utmaning mot simmarna gick i lördags, så det får bli ett par rader om det. Även om det var en liten utmaning med oviss utgång så taggar man ändå lite extra när något sånt här ska genomföras. Dock hade jag bestämt mig för att inte tömma mig fullständigt, det kostar så otroligt mycket samtidigt som jag haft en höft som irriterat lite. 

När startskottet gick 08:00 på morgonen så började jag sakta men säkert att få igång kroppen. Några km gick på 4:10-4:15 till en början, sen jobbade jag ner mig mot 3:50-3:45. Därefter la jag in 2×3 km i 3:25-3:30 fart med 3 km ”vila” på runt 3:45. Under loppet fick jag lägesrapporter av Amanda som cyklade med mig. Tyvärr för min del så tappade jag lite för varje 15 min som vi fick en lägesrapport. Dock bestämde jag mig för att hålla mig till min plan och köra på i mitt tempo. Kunde märka att jag hade tränat riktigt hårt under veckan men trots detta så svarade kroppen otroligt bra. När det kommer till löpningen så börjar jag känna mig väldigt trygg på farter ner emot 3:25-3:30. Givetvis finns där mycket mer att förbättra men att känna en trygghet avsett fart hjälper oroligt mycket. Dock fick jag se mig besegrad efter 18,5 km och slog då av lite på farten. Men innan jag slog av var jag överraskande nog på väg ner emot 1:17-1:18. Nu blev sluttiden 1:19 istället och benen var över förväntan fräscha. Så förutom förlusten så fick jag ett riktigt bra träningspass med den där extra klicken innan.

Dock har jag så här i efterhand hört talas om fenor på simmarna och detta innebär i min värld en diskning, vilket i sin tur medför att jag står som segrare. Man kan alltid vända saker till sin föredel 🙂

Det var ett fantastiskt intiativ och för mig en självklarhet att kunna bidra till något som kan hjälpa andra människor. 

Varför sprang jag då inte en halvmara ALL OUT?

I skrivande stund sitter jag faktiskt på ett flyg på väg till Azorerna för att köra samma tävling som jag blev 4:a på för 3 år sedan. Det ska bli RIKTIGT roligt att komma tillbaka och förhoppningsvis förbättra den placeringen. Så ville helt enkelt inte pressa höften och ha flera dagars väldigt lugn träning. Jag tycker nämligen att formen är riktigt bra och allt känns bra så ser framemot att tävla på söndag. Dock tänkte jag att morgondagens inlägg för bli mer om tankar och funderingar om söndagens tävling.

Som många av er vet så är jag nu även coach för En Svensk Klassiker. Så gå gärna in på deras sociala kanaler eller på Guided Heroes sociala kanaler för att ta del av det jag tipsar om där.

Nu tänkte jag sova en liten stund, klockan ringde trots allt 03:00 i morse 🙂

Ciao, Ja portugiserna får lära sig säga Ciao undertiden jag befinner mig på deras territorier.